Bevezető
Bevezető

általában
Történet
Alkalmazási terület
Használat
Előny - hátrány
Szállítás
Meghajtás
Kezelőszemélyzet
Előtolás
A fa méretei
Vágásmódok
Élező berendezés
Teljesítmény
Biztonság és ár
Hazai tapasztalatok

Gépek
Brenta CD
Drozdowsky
Forestor
Holzprofi
Husquarna
Kara
Kronos
lengyel CZ
Lindnerwerk
Logosol
Lucas Mill
Pezzolato
Resch
Saegemobil
Serra
Wimmer
Wood-Mizer
Wravor

Táblázatok
összehasonlító táblázatok

Fafeldolgozás mobil fűrészekkel
Wimmer rönkvágó szalagfűrészgép

Sokéves tapasztalat eredményeképpen került kifejlesztésre, melyhez nagy segítséget nyújtottak a gép felhasználói és karbantartói is. A fűrészgép folyamatos üzeműigénybevételre is alkalmas, a tartóssági teszt alkalmával kieső idő nem merült fel. E gépet mindenekelőtt a sokoldalúság és hosszú élettartam jellemzi. A 100 mm-es szalagszélességnek köszönhető vágás rendkívül pontos (57. ábra).

57. ábra Wimmer rönkvágó szalagfűrészgép

A teljes hossz mentén alátéttel erősített merev alapkeret megakadályozza a szállítás közbeni alakváltozásokat, deformációkat és feleslegessé teszi a gép amúgy időigényes beszabályozását. Nemesacél betétek akadályozzák meg a savtartalmú fafajok (pl.: tölgy) elszíneződését. A keret a kívánt hosszméretben szállítható (58. ábra).

58. ábra A rönkvágó szalagfűrészgép alapkerete

A rönkvágó szalagfűrész mobil és telepített változatban is rendelhető. A mobil változatnál a vonórúd a vezérlőpulttal szemben van és így a kezelőt nem zavarja.
A gép a rönk mozgatásához egyedi igények szerint sokféle hidraulikával szerelhető fel. Ezeket egy nagyteljesítményűhidraulikus tápegység látja el a megfelelő nyomással. Egyedi igények szerint lehet a kiépítettséget megválasztani a következők szerint.
Rönkemelő (59. ábra első kép): egy masszív tengelyen csapágyazott önálló szerkezet teszi lehetővé egy két irányban ható hidraulika henger beépítését. Ezáltal extrém hidegben és hideg olajnál is biztosított a gyors süllyesztés. Nagyon nehéz rönkök gyakori vágása esetén lehetőség van egy második hidraulika henger beépítésére is. A rönkemelő helyzete és száma egyedi igények szerint határozható meg.
Rönkfordító (59. ábra második kép): a fordító egy önálló szerkezet, amelynek a nagy és nehéz rönkök vágásánál van szerepe. 80 cm-es munkaterülete a keret szélességét teljes egészében átfogja. Masszív felépítése extrém terhelésekre méretezett.
Magasságkiegyenlítő (59. ábra harmadik kép): e hidraulikus szerkezet szolgál a rönk magasságirányú beállítására. A karmokkal a rönk rögzíthető és szükség esetén lefelé is elmozdítható. Ezáltal biztosan mérethelyes fűrészáru állítható elő. A karmok ütközés ellen védettek.
Rönkgörgő (59. ábra): a rönk bármilyen helyzetben 70 cm-es szélességben síkban eltolható. A billenő szerkezeten lévő rönkgörgő magasságban is állítható, ezért rendkívül megkönnyíti a rönk beállítását.

59. ábra Rönkemelő, rönkfordító berendezések

A felső szán jellemzői: az alapkeretre ferdén van felhelyezve, emiatt egy lágyabb bevágás és nagyobb vágási teljesítmény érhető el. A szalagfűrész 850 mm átmérőjűacélöntvényből készült tárcsái megfelelően túlméretezettek és kettős hengergörgős csapágyakon futnak. A középen ható feszítő erő egyenletes szalagfeszítést és ezáltal rendkívül precíz szalagfutást biztosít (60. ábra).

60. ábra A felső szán kialakítása

Ez a szerkezeti előny lehetővé teszi a különböző szalagfeszítéssel való vágást, anélkül, hogy a fűrészszalag a párhuzamos futástól eltérjen. A széles feszítési tartomány miatt lehetséges a fűrészszalagok hosszkülönbségeinek kiegyenlítése 200 mm-ig.
A tárcsák kiemelése (61.ábra): a rézből készült kaparólap úgy van elhelyezve, hogy a fűrészpor eltömődését megakadályozza és így az nem rakódik a fűrészszalagra. Egy túlméretezett filclap tartja a tárcsákat tisztán és biztosítja a fűrészszalagok egyenletes futását. A kaparólap és a filclap gravitáció hatására érintkezik a megfelelő felületekkel, így elkerülhetők a rugók nem megfelelő működéséből eredő problémák. A motor indítás után működtet egy mágneses szelepet, amely automatikusan indítja a kenést, ami szeleppel pontosan adagolható. A megfelelően nagy 6 literes tartály biztosítja a szükséges mennyiségűkenőanyagot gyakori utántöltés nélkül.

61. ábra A tárcsák kiemelése

A magasság beállítás két sebességgel és forgókerekes hajtóművel történik, kétsoros görgős láncon keresztül. így a felső szán megvezetése egyenletes és beállítása mindig lehetséges.
Elővágó (62. ábra első kép): az elővágó az elpiszkolódott rönkkérget és a köveket távolítja el a fűrészszalag bemeneti oldalán és ezzel annak élettartamát jelentősen megnöveli. Az elővágó az alapkeretre rögzített, ezáltal mindig pontosan tartja helyzetét. Rugós felfüggesztéssel megelőzhető az esetleges sérülése helytelen használat esetén. A kiszolgáló pultról kapcsolható.
Szalagvezetés (62. ábra második kép): a fűrészszalag pontos vezetését négy 30mm átmérőjűbeállító hengerrel biztosítják. A hengerek anyaga a rönkvágó szalagfűrészeknél évtizedek óta bevált és rendkívül kopásálló. Maga a szalagvezető is nagyon stabil, az állórészhez hegesztett. Az állórész rézlapon van megvezetve és prizmásan rögzítve, ezáltal egy abszolút precíz szalagvezetés biztosított. A szűk szalagátvezetés a fűrészpor első leválasztására is szolgál. A második leválasztás a fő tartókeretre épített kopásálló nemesacél lappal történik.

62. ábra Elővágó és szalagvezető

A Wimmer típusú szalagfűrészgép műszaki adatai:

áteresztés 110 x130 cm  
Hajtás 18,5 kW főmotor
  1,5/0,37 kW emelőmotor
  0,55/0,75 kW előtoló motor
  3 kW hidraulikus aggregát
Fűrészszalag vezető tárcsa 850 mm  
Fűrészszalag 6000 x 100 1,1 mm  
Fogosztás 20, 30, 40 mm terpesztett, duzzasztott vagy keményfémlapkás
Tömeg 2000 - 3200 kg kiviteltől függően
Vágási hossz 7 - 13 m kívánság szerint hosszabbítható
Vágási rés 2 mm  
A gép hossza 8,5m 11,5 m kiviteltől függően
A gép szélessége 2,55 m  
A gép magassága 2,4 m  


 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.