FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-09-05

Őszi programok az Ipolyerdőnél

Fedezzük fel együtt az őszi erdő csodáit! Az Ipoly Erdő Zrt. szeptember elejétől kínál számos izgalmas programot a családoknak, baráti társaságoknak, túrázóknak, kirándulóknak.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Szeptember 8-án a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban Erdőkóstoló Nap várja az izgalmas ízekre kíváncsi kirándulókat. A helyi termékek piacán a térség kézműves termékeivel ismerkedhetnek az ínyencek, aki a gombákról szeretne többet tudni, szervezett kiránduláson bővítheti tudását. A mozgalmas programokat a kisebbek a Manóműhely CsiGabi kalandjai mesejátékán pihenhetik ki. A hagyományos erdei piac kínálatát színesíti az Európa bajnok fagylaltokkal büszkélkedhető rétsági Fazekas Cukrászda kínálata.

 

 

Szeptember 14-én és 21-én a Kemencei Erdei Múzeumvasúton élvezhetik az érdeklődők ezt a páratlan eseményt: Az őszi erdő egyik legjellegzetesebb hangját csíphetik el az érdeklődők az Észak-Börzsönyben szeptember két hétvégéjén. Az ősz egyik legnépszerűbb programja, a szarvasbőgés hallgató vonatozás a Börzsöny erdeiben. Ám idén bővül a program, hogy ne korgó gyomorral szálljanak vonatra a látogatók, a Kőrózsa Panzióban egy ízletes vacsora is kiegészítheti az esti vonatozást.  Az Ipoly Erdő Zrt. és a KBK Egyesület szervezésében mindkét nap 2-2 vonat indul a szervezett túrára, ahol az erdészet szakemberei tartanak előadást a szarvasok nászáról.

 

 

A Katalinpusztai Kirándulóközpont egész évben nyitva áll a kirándulók előtt, ám szeptember végén picit segítenek visszarázódni a kisdiákoknak az iskolaidőszakra. Hiszen a tudást nem csupán az iskolapadban szívhatják magukba. Kollégáink izgalmas vezetett túrán kalauzolják az érdeklődő csoportokat a kirándulóközpont tanösvényein.

 

 

A szarvasbőgés időszaka után, október végén az Ipoly Erdő Zrt. ismét megrendezi a hagyományos trófeaszemléit. Az erdőgazdaság szakemberei ebben az esztendőben is két alkalommal számolnak be az elért eredményekről, a térségek vadgazdálkodóit is meginvitálva az eseményekre. Idén, október 19-én már tizennegyedik alkalommal mutatják be Katalinpusztán, a Délnyugat-Cserháti Trófeaszemlén a térség vadászatra jogosult társaságai a szezon büszkeségeit, trófeáikat. A tavalyi sikeres esemény után a II. Kelet-Cserháti Trófeaszemlén is bemutatkozhatnak a régió vadászatra jogosultjai, gím és dámbikák trófeáit elvonultatva. Ismét Mátraverebély-Szentkút ad otthont 2019. október 26-án.

 

 

A saját szervezésű proprogramjaink mellett találkozhat velünk az ország számos pontján, többek között a szeptember második hétvégéjén szervezett Természetjáró Fesztiválon, ahol vezetett túrák alkalmával kalauzolják a kirándulókat az erdészet kollégái. Szeptember 7-én a Pákozd-Sukorói Arborétumban az Országos Vadásznap és Vadgasztronómiai Fesztiválon méri össze tudását csapatunk a vadételek elkészítésében. Majd szeptember 20-21-én az Erdővarázs Családi Nap alkalmával készülünk izgalmas feladatokkal, érdekességekkel. Októberben az Erdők Hete országos programsorozathoz az Ipoly Erdő Zrt. több erdészete is csatlakozik tematikus programokkal.

Programjainkról bővebb, részletes információ az Ipolyerdő Zrt. honlapján található.

A tematikus programok mellett egész évben remek kikapcsolódási lehetőséget találnak kirándulóközpontjainkban, kisvasútjainkon, kilátóinknál, vadasparkunkban. Mindezekről az ipolyerdo.hu oldalon, a Turisztikai szolgáltatás menüpontban olvasható bővebben, plusz friss információ az Ipoly Erdő Zrt. hivatalos facebook oldalán is található.

Forrás: Ipolyerdő
Fatájolta: MM

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.