FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-11-19

A legnagyobb kihívás a magyar nappalikban a rendszerezés megoldása

A lakásokban tapasztaltakból kiindulva az IKEA felmérést indított az IKEA FAMILY tagok körében, hogy választ kapjon arra, mi a legfőbb oka az emberek tárolási problémáinak.

Az IKEA arra törekszik, hogy szebb hétköznapokat teremtsen a lehető legtöbb ember számára, ezért a nyár folyamán több otthonba is ellátogatott, hogy felmérje, mire van az embereknek leginkább szükségük. A látogatások során kiderült, a legtöbbek számára nagy kihívást jelent a nappali rendszerezésének megoldása. A lakásokban tapasztaltakból kiindulva az IKEA felmérést indított az IKEA FAMILY tagok körében, hogy választ kapjon arra, mi a legfőbb oka az emberek tárolási problémáinak. A kutatásban 26 705 válaszadó vett részt, akik közül 85% állította, hogy a rendszerezés kérdését meg kell oldani otthonában. Karácsony közeledtével a nappali áll a középpontban, hiszen az emberek többsége itt fogadja a vendégeket, itt adja át az ajándékokat szeretteinek, így az időszak kiváló alkalom a rendszerezés megkezdésére.

 

A kutatásból kiderült, hogy a válaszadók 85%-ának tárolási, rendszerezési gondjai főként abból fakadnak, hogy a nappali egyben konyhaként, ebédlőként esetleg hálószobaként is funkcionál vagy, mert nincsenek megfelelő tároló bútoraik. Emellett sokak számára további gondot okoz a nappali kis mérete is.

 

A tárolási problémákat nem csak a szoba mérete és funkciója befolyásolja, de a technológia fejlődése is nagy hatással van rá. Ahogy a házimozi-rendszerek, Blu-ray-ek, DVD-k egyre inkább elterjednek, napról napra több embernek van síkképernyős televíziója, úgy a nappali képe is változik. Míg korábban elegendő volt egyetlen televízió állvány, úgy ma már médiatárolókra és rendszerezőkre van szükségünk, hogy mindennek helyet találjunk. Sok otthonban ez a probléma még nem megoldott. A kutatás szerint a CD-k, DVD, könyvek mellett nagyon sokan nem tudják elrejteni személyes holmijukat, és nincs elég hely a ruháiknak sem.

Mikor az emberek otthon vannak, a szabadidejük nagy részét a nappaliban töltik. Ez különösen igaz ünnepek alkalmával, családi összejövetelekkor.

 

Az IKEA FAMILY tagok körében végzett kutatás szerint a válaszadók 77%-a ünnepli a karácsonyt a nappaliban, étkezőben, 80%-a pedig fontosnak tartja, hogy ilyenkor az átlagosnál is mindent jobban rendszerezzen otthonában. Számukra a karácsonyi készülődésnél fontos szempont, hogy legyen elég hely a vendégek fogadására, a karácsonyfa felállítására, megfelelő bútorok hiányában azonban ez nehezen megoldható.

 

A kutatás arra is rávilágított, hogy a nappali bútor kiválasztásánál milyen főbb szempontokat vesznek figyelembe az emberek, míg a válaszadók 33%-a elsőként az árat nézi, addig az emberek 28%-a számára a funkcionalitás a legfontosabb.

 

Az IKEA karácsonyi kínálatával szeretné szebbé tenni az ünnepeket, hogy idén az egyre fokozódó helyhiány helyett a tökéletes karácsonyi hangulatra koncentrálhassunk. A FRAMSTA, INREDA és BESTA tároló rendszereket az IKEA új, alacsony árakon teszi elérhetővé a lehető legtöbb ember számára. Az IKEA azokra is gondol, akik nem csak az apró tárgyakat, személyes holmikat, de a szórakoztató elektronikai eszközöket is szeretnék elrejteni akár karácsonykor, akár a mindennapokban, számukra az INREDA tolóajtós tároló kombinációt kínálja megoldásként többféle variációban. De hogy hova rejtsük a plédeket vagy akár a játékokat, és egyéb olyan tárgyakat, amiknek eddig nem találtunk helyet? Az IKEA dizájnerei erre a problémára olyan trükkös kanapét alkottak, aminek könyöklőjébe rejthetünk mindent, aminek nincs szem előtt a helye.

Az IKEA egy csokorba gyűjtötte karácsonyi hangulatú tárolási és rendszerezési tippjeit.


Forrás:
bevezetem.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.