FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-06-17

Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztály alakult

2021. április 1-től Pap László főosztályvezető kinevezésével megkezdte működését az Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztály az Agrárminisztérium Erdőkért Felelős Államtitkárságának keretein belül.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az új főosztály elsődleges feladata a fejlesztéspolitikai eszközök tervezése, kialakítása, valamint alkalmazásuk elősegítése a hazai erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok, általánosan a magyar társadalom lehető legszélesebb körének érdekében.

 

A célok eléréséhez kiemelkedő jelentőséggel bíró feladat a közös európai politikák és ösztönző rendszerek által kínált lehetőségek minél magasabb arányú és minél ésszerűbb kihasználása. Az új szervezet felel az erdőgazdálkodási ágazat európai uniós és nemzeti támogatási rendszer szakmai irányelveinek kialakításáért, közreműködik a támogatási jogcímek szakmai feltételeinek meghatározásában, a vonatkozó jogszabályok szövegtervezeteinek kidolgozásában, valamint az adható támogatások felhasználásának szakmai felügyeletében.

 

Konkrét, aktuális feladat a 2014-2020 időszakra készült Vidékfejlesztési Program (VP) erdőgazdálkodást érintő konstrukcióinak eredményes lezárása, vagyis a még felhasználatlan források kiaknázásának népszerűsítése, a szükséges módosítások kialakítása, a tervezett és elért eredmények összevetése, tanulságok számba vétele, felhasználása a további tervezési feladatok során.

 

Nem kisebb jelentőséggel bír a 2023-2027 időszakra készülő új Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiában a hazai erdőgazdálkodás fejlesztési szükségleteinek leginkább megfelelő tartalmak kialakítása, amelynek részét képezi a megvalósításukhoz szükséges rendkívül szerteágazó szakmai háttérmunkák összefogása is.

 

A Közös Agrárpolitikában (annak vidékfejlesztési pillérében) nevesített erdőgazdálkodási fejlesztési és innovációs lehetőségek kibontásának előmozdításán túl az új főosztály feladata a tematikusan kapcsolható egyéb lehetőségek feltárása. Ezek a lehetőségek érinthetnek igazgatási, vállalkozás- vagy területfejlesztési, vagy más társadalmi kérdéseket is.

 

Az újonnan létesülő és a meglévő erdők állapotának javítása mellett az erdőgazdálkodásban dolgozó vállalkozások hatékonyságának növelése, a magánerdő-gazdálkodás szerveződéseinek, az együttműködések, a digitális fejlődés elősegítése is kiemelt elemként jelenik meg a stratégiai tervezésben.

 

Koordinációs feladatok közé tartoznak szakmapolitikát érintő tágabb területek kérdései, mint a védett természeti területek kialakításával, kompenzációjával kapcsolatos kérdések, a kutatás, oktatásfejlesztés, a különböző kormányzati, szakmai és más társadalmi szerzetekkel történő kapcsolatok fenntartása, szervezése, együttműködések kezdeményezése, közös területeken végzett tevékenység elősegítése, lehetőség szerint közös előnyöket tartalmazó programok kialakítása.

Forrás: Agrárminisztérium

 

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.