FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-06-15

UK: építőfa terén a 3. negyedév még nehezebb lesz

Egyesült Királyság: A Fakereskedelmi Szövetség (TTF) arra figyelmezteti a fafelhasználókat, hogy a kínálat és a kereslet egyensúlya valószínűleg tovább szigorodik 2021. harmadik negyedévében.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Ez a kijelentés Svédország közelmúltbeli közlése utáni, ahonnét az Egyesült Királyságban használt építőfa majdnem fele érkezik, hogy a jelenlegi svéd készletszint az elmúlt 20 évben a legalacsonyabb, annak ellenére, hogy a svédországi fűrészipar termelése rekordszintű volt.

Az építőfa vásárlók már tisztában vannak azzal, hogy a 2021. második negyedévi kereslet és kínálat egyensúlya azt jelenti, hogy az Egyesült Királyságba érkező szinte minden fát már előre eladtak az ügyfeleknek. A szigorú kiosztás ellenére a legtöbb vevő már nem tudja megvásárolni az összes fát, amelyre vállalkozásához szüksége van.

"Nagyon tiszteljük svéd partnereinket, akik a világjárvány során folyamatosan dolgoztak az Egyesült Királyság faanyag igényének kielégítése érdekében; ahogy már évtizedek óta. Ez azt jelenti, hogy rendkívül komolyan kell vennünk a nyilatkozatukat"- mondta Nick Boulton, a TTF műszaki és kereskedelmi vezetője. "Az amúgy is szoros egyensúly a kínálat és a kereslet között már tovább romlik, mert nem áll rendelkezésre elegendő nehéz tehergépjármű ahhoz, hogy a faanyagot kiszállítsák az Egyesült Királyság kikötőiből és a vevőik udvarába. Ahogy belépünk júliusba, Svédországban és más európai országokban a fűrészüzemek és a faipari létesítmények leállnak az alapvető nyári karbantartás miatt, és ez jelentősen csökkenti az Egyesült Királyság számára rendelkezésre álló építőfa kínálatot."

"Általában a nyári leállási időszakban jelentős mértékben támaszkodnak a svéd fűrészüzemek készleteire. Ha azonban ezek a készletek az elmúlt 20 évenben a legalacsonyabb szinten vannak, akkor a harmadik negyedévben nem lesz elegendő készlet az Egyesült Királyság építőfa igényének kielégítésére" - folytatta Boulton. "Bár az árak jelentősen emelkedtek a 2019 végi mesterségesen mély pontról, mostanra meghaladták a 2018-as szintet, és a jelenlegi ellátási helyzet jelentős romlásával várhatóan tovább fognak növekedni."

"Az év eleje óta figyelmeztettünk, hogy úgy gondoltuk: a harmadik negyedév lesz az év legnehezebb szakasza, és most elegendő információ áll rendelkezésre ezen értékelés alátámasztására. Fontos megjegyezni, hogy a faanyag nincs egyedül ebben a forgatókönyvben. Amint az Építésügyi Vezetési Tanács világossá tette, a kereslet mindenütt meghaladta a kínálatot, ami szinte az összes építési termék elérhetőségét befolyásolja."

A TTF most arra kéri a gyártókat, valamint a favázas és ácsipari szektorokat, hogy mérlegeljék a következő intézkedéseket:

- Rendszeresen kommunikáljon beszállítóival, mivel a helyzet az elkövetkező hónapokban folyamatosan változik.

- Korán kommunikálnia kell ügyfeleivel az esetleges áremelkedésekről és a hosszú átfutási időkről, szükség esetén a TTF által szolgáltatott információk felhasználásával ezekben a megbeszélésekben.

- Győződjön meg róla, hogy a megrendeléseket jóval idő előtt leadják, és megtervezi az esetleges költségnövekedést, amikor meghatározza a projekt költségeit. Ahol lehetséges, keresse a megrendelés mielőbbi egyeztetését az ügyfelekkel a hosszabb átfutási idők figyelembe vétele érdekében.

- Működjön együtt a beszállítóival, és legyen a lehető legrugalmasabb a szükséges specifikációkkal és mennyiségekkel.

Forrás: panelsfurnitureasia.com

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.