FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-05-10

Live.HOMAG 2021 - témák sokasága

Ami most leginkább hiányzik a mindennapjainkból, az a személyes beszélgetés, eszmecsere. Ezért a HOMAG úgy döntött, kifejleszt egy koncepciót, amely pontosan ezt teszi lehetővé webes szemináriumok, élő előadások és személyes megbeszélések révén: ez a Live.HOMAG.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Itt a felhasználó maga választhatja ki a több mint 500 esemény közül melyiken szeretne részt venni. A digitális platform május 10. és június 10. között lesz elérhető minden érdeklődő számára, és a kisüzemi berendezésektől a nagyipari technikáig első kézből értesülhetnek a HOMAG megoldásairól: gépek, berendezések, gyártási technológiák, koncepciók és szoftverek - mindezt élőben a Stuttgart melletti Horb-ból és Holzbronn-ból. A működés közben megtekinthető kiállítás három olyan témára összpontosít, amelyek együttesen meghatározzák a fafeldolgozás jövőjét:

- Alkalmazások és digitális modulok az üzemek számára, 

- Losgröße 1 - "1 darabos szériagyártás"

- Megoldások tömörfa megmunkáláshoz

 

Digitális megoldások: egyszerűek és egyértelműek

 

HOMAG támogatni szeretné az asztalosokat a műhelyben, a mindennapi munkájuk során. Éppen ezért olyan praktikus digitális segédeket fejlesztett ki, amelyek megkönnyítik, felgyorsítják a munkát. Akár él-, akár lapanyagok rendezéséről, alkatrészek szétválogatásáról és szerelésre történő előkészítésükről vagy a kihozatal optimalizálásáról van szó, a HOMAG-nál van rá megoldás. A Live.HOMAG-on a famegmunkálás piacvezetője azt mutatja be, hogy az asztalosipar minden munkafolyamatához rendelkezésre áll digitális támogatás, amelyet az ügyfelek könnyen, ingyenesen és egyszerűen kipróbálhatnak.

 

Losgröße 1: rugalmasság és alacsony költségek

 

Az egymástól különböző alkatrészek nagy száma esetén kiemelten fontos, hogy a termelési költségek ne növekedjenek jelentősen, így a termék piacképes maradjon. A költségek alacsony szinten tartását az erőforrások optimális felhasználása, a rövid átfutási idők és az alacsony készletek határozzák meg. A HOMAG sokéves tapasztalattal rendelkezik ebben a témában és széleskörű know-how-t kínál. A két helyszínen élőben mutatják be, hogy az "1 darabos szériák" gyártása mennyire könnyen megvalósítható az új fejlesztések segítségével.

 

Tömörfa megmunkálás: mindent egyetlen forrásból

 

HOMAG együttműködve a tömörfa megmunkálás dán rendszerspecialistájával, a System TM-el és faház illetve készházgyártó berendezések gyártására specializálódott WEINMANN-nal, átfogó technológiát kínál a tömörfa megmunkálásban. Az alkatrészek optimalizálásától a kész falpanelig a HOMAG mindent egy kézből szállít azoknak a vállalatoknak, amelyek a faszerkezeti elemekre szakosodtak vagy szakosodni szeretnének.

 

Élőben Horb-ból és Holzbronn-ból: innovációk és highlight

 

Live.HOMAG tehát koncentrált, felhalmozott tudást "szállít" a kis- és nagyüzemek számára egyaránt, különféle nyelveken és természetesen ingyenesen. A részvétel nagyon egyszerű és biztonságos az irodából, a műhelyből vagy otthonról. A különféle csatornák nagyon kényelmessé teszik a személyes diskurzusokat.

Kommunikációs csatornák: mindenki megtalálja az optimális formátumot

 

- A LIVE.EXPLORE oldalon az érdeklődők felfedezhetik a HOMAG megoldások azon előnyeit, amelyeket saját üzemükben is hasznosíthatnak.

- A LIVE.WEBINAR-on a HOMAG szakértői élőben mutatják be a gépeket, technológiákat és gyártási eljárásokat a különböző alkalmazási területeken. A szakemberek természetesen válaszolnak a résztvevők kérdéseire is.

- A LIVE.FORUM a fafeldolgozás jövőjének kérdéseit válaszolja meg. Vezető szakértők megvitatják a legfrissebb eredményeket, a legújabb trendeket a faipart érintő legfontosabb témákban.

- A LIVE.CONNECT az a hely, ahol a közvetlen beszélgetés még nagyobb hangsúlyt kap azok számára, akik még többre értékelik a személyes diskurzust,  A legújabb megoldások élő bemutatóin a HOMAG szakemberei megválaszolják a résztvevők egyedi kérdéseit.

 

És ha valakinek kimarad egy izgalmas téma, az sem probléma: az összes korábbi Live.HOMAG esemény elérhető a Live.Collection média könyvtárban - bármikor ingyenesen.

 

Live.HOMAG regisztráció >>

 

(x) LIGNOMAT Kft.

Kapcsolódó:

Live.LIGNOMAT 2021 - élő közvetítések magyarul (2021-05-13)

Live.HOMAG 2021 - FAÉPÍTÉSZET (2021-05-10)

Óriásberuházás a HOMAG csoportnál (2021-05-03)

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.