FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-04-24

Veszprém melletti illegális hulladéklerakó felszámolása

Utolsó szakaszába ért a Veszprém határában található illegális hulladéklerakó felszámolása. A VERGA Zrt. még 2020. őszén csatlakozott a "Tisztítsuk meg az Országot!" elnevezésű pályázat, I. ütemében az illegális hulladéklerakók felszámolásához.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A VERGA Zrt. még 2020. őszén csatlakozott a "Tisztítsuk meg az Országot!" elnevezésű pályázat, I. ütemében az illegális hulladéklerakók felszámolásához, mely során a használatában lévő Veszprém 01138 hrsz-ú ingatlanon található illegális lerakó megszüntetését tűzte ki célul. A pályázati forrásból és önerőből a hulladékmentesítés végéhez közeledve, a VERGA Zrt. 2021. április 23-án sajtótájékoztatót tartott a beavatkozással érintett helyszínen.

 

 

A sajtótájékoztatón részt vett Ovádi Péter miniszteri biztos és országgyűlési képviselő, aki köszönetet mondott a VERGA Zrt.-nek az elvégzett munkákért és elmondta, hogy a társadalomnak egyre nagyobb szerepet kell vállalnia saját környezetének megóvásában, valamint az érintett helyszínhez hasonló illegális lerakók kialakulásának megakadályozásában. Éppen ezért a kormány a jövőben is szigorúan fog fellépni az illegálisan hulladékot elhelyezőkkel szemben, amely akár szabadságvesztést is vonhat maga után.

 

 

Porga Gyula Veszprém városának polgármestere elmondta, hogy Veszprém- megyében egyre nagyobb a civil összefogás, melynek köszönhetően gyakrabban zajlanak önkéntes hulladékgyűjtő akciók megyeszerte. Polgármester úr köszönetét fejezte ki a VERGA Zrt.-nek, hogy a Társaság évek óta aktív részvételével példát mutat környezetünk megóvásában, tisztántartásában.

Oszlánszki Béla, a MH Bakony Harckiképző Központ Parancsnoka beszédében elmondta, hogy a Központi Lő- és Gyakorlótér szinte teljes területe NATURA 2000 besorolás alatt áll, ezért már a 80-as évek óta környezetvédelmi szabályoknak megfelelően folytatják tevékenységüket a lőtér teljes területén. Köszönetét fejezte ki a VERGA Zrt.-nek, a hosszú évek óta tartó szoros együttműködésért, valamint a korábbi években elvégzett, a mostanihoz hasonló felhagyott bányagödrökben kialakult illegális hulladéklerakók felszámolásáért.

Ugron Ákos Gábor, a VERGA Zrt. vezérigazgatója a projekt ismertetését követően elmondta, hogy a 2020. őszén megkezdett munkák mostanra az érintett NATURA 2000 besorolás alatt álló ingatlan teljes területére kiterjednek. A Központi Lő- és Gyakorlótér szélén található ingatlanon, még a rendszerváltást megelőzően, jórészt a szovjetek által létesített bányagödrökben a hosszú évek során több ezer m3 főként építési/bontási hulladék, aszfalt, használt gumiabroncs, azbeszt tartalmú építőanyag és egyéb hulladék került illegálisan elhelyezésre. A hulladékmentesítés először gépi és kézi erővel történő szelektálással kezdődik, melyet a megfelelő hulladéklerakóba beszállítás követ. A tavaly kezdődött munkák 20.000.000 Ft önerő bevonásával, míg a most áprilisban folytatódó hulladékmentesítés, a 2020/TMOP/0172 azonosító számon benyújtott pályázaton elnyert, 48.750.000 Ft összegű vissza nem térítendő állami támogatás keretében valósulhatnak meg. Vezérigazgató úr kiemelte, hogy a lőtér szinte teljes területén, akár csak az érintett ingatlanon, sajátos úgynevezett sziklagyep társulás található, mely természeti adottságainak köszönhetően, a rekultivációt követően ismételten kialakulhat a hulladéktól mentesített területeken.

A Föld Napjához kapcsolódóan kiemelte a legfiatalabb generáció környezet tudatos nevelésének fontosságát is, melyre az Erdőgazdaság az Ajka melletti Hubertus Erdészeti Erdei Iskolájában a hozzájuk érkező gyermekek oktatásánál nagy hangsúlyt fektetnek.

Forrás: VERGA Zrt.

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.