FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-04-19

360 ezer diákkal egy hétig a fenntarthatóságról

Április 19-23. között hatodik alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet. A Témahéten határon innen és túl több mint 1600 iskola 360 ezer diákja foglalkozik a fenntarthatóság kérdésével.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A program sikerét a fenntarthatóságért elkötelezett szervezetek és szakemberek aktív részvétele és támogatása biztosítja. Az idei év kiemelt témái az erdők, a fenntartható divat és a körforgásos gazdaság kérdéskörei.

 

A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legösszetettebb kérdése. Milyen világban élünk majd 10, 20, 50 év múlva? A Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét egy komplex szemléletformálási program, ami a jövő generációját, a diákokat szólítja meg iskolai és iskolán kívüli tanórákkal, programokkal, aktivitásokkal. A célja, hogy riogatás helyett a diákoknak bemutassa az összefüggéseket, rendszerszemléletet adjon, ráébressze őket egyéni felelősségükre és a cselekvés lehetőségére.

 

Idén a járványhelyzet nehézségei ellenére is több mint 1600 iskola regisztrált a Fenntarthatósági Témahétre, ezzel is megerősítve, hogy a náluk tanuló mintegy 360 ezer diák nyitott és érdeklődő a téma iránt. A digitális oktatást támogatva a szervezők számos online is elérhető, tanítható, végrehajtható programot biztosítanak a résztvevőknek.

 

A Fenntarthatósági Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök, aki minden évben aktívan részt is vesz a Témahét programjaiban egy középiskolásoknak szóló tanóra megtartásával. A járványhelyzet miatt az idei elnöki tanóra az online térbe költözött. A tanóra az újonnan elkészült Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv példáin keresztül járja körbe az erdő, mint ökoszisztéma, a fenntartható divat, illetve a zöld gazdaság, körforgásos gazdaság és az elektromos autózás kérdéseit.

 

A Fenntarthatósági Témahét sikerének egyik kulcsa a fenntarthatóságért elkötelezett szakmai szervezetek és szakemberek széles körű bevonása a tananyagok, programok, aktivitások kialakításába. A témában érintett meghatározó kormányzati szervek, szakmai alapítványok, egyesületek, civil szerezetek, egyetemek és nagyvállalatok sora vesz részt támogatóként a program formálásában.

 

Az Agrárminisztérium évek óta kiemelt szakmai támogatója a Fenntarthatósági Témahétnek, tavaly több mint 700 iskolában támogatta az iskolai faültetési programot, idén is az Országfásítási Program keretében 260 településen csatlakozhatnak a diákok a faültetési programokhoz. Az Országos Erdészeti Egyesülettel közösen meghirdetett Fedezd fel az örökséged! online vetélkedő a középiskolásokat szólítja meg. "A Fenntarthatósági Témahét lehetőséget ad arra, hogy a diákok megismerjék és megszeressék a magyar erdőket. Mert erdők nélkül nincs fenntartható jövő. Ezért az állami erdőgazdaságok közreműködésével azt mutatjuk be a résztvevőknek, hogy a környezetet módosító emberi hatásokat ellensúlyozva miként vállalhatunk aktív szerepet az erdők fenntartásában és gyarapításában. Bízunk benne, hogy a most megszerzett ismeretek alapján minél többen köteleződnek el egy életre a fenntarthatóság alapelvei mellett" - mondta Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár a Fenntarthatósági Témahét online nyitórendezvényén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2021. április 19-23. közötti hétre hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, kiemelt partnere az Agrárminisztérium, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft.

 

A Témahét nyitófilmje: Témahét nyitófilm 2021., az erdő mint ökoszisztéma, fenntartható közösség, fenntarthatósági témahét - Videa

 

Forrás: AM Sajtóiroda

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.