FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-01-22

Felmérés a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatban

A felmérés a Fenntartható körkörös biomassza alapú gazdaság előmozdítása közép- és kelet-európai országokban (rövidítés: BIOEASTsUP) projekt keretében szerveződik, amelyet a Horizon 2020 uniós program finanszíroz.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A projekt célja, hogy támogassa a BIOEAST kezdeményezést a 2030-as jövőképének megvalósításában és a Cselekvési Terv megalkotásában a fenntartható és körkörös biomassza alapú gazdaság lehetőségeinek kiaknázása érdekében 11 közép- és kelet- európai (KKE) országban (BG, HR, CZ, EE, HU, LV, LT, PL, RO, SK, SI).

 

Az EU 2018. évi Bioeconomy Stratégiája szerint a biomassza alapú gazdaság "...minden olyan ágazatra kiterjed, amelyek a biológiai erőforrásokra- állatokra, növényekre, mikroorganizmusokra, illetve azokból származó biomasszára, beleértve a szerves hulladékot is -, valamint ezek funkcióira és elveire támaszkodnak. Ez magába foglalja és összekapcsolja: (i) szárazföldi és tengeri ökoszisztémákat és az általuk nyújtott szolgáltatásokat; (ii) minden olyan elsődleges termelési ágazatot, amely biológiai erőforrásokat használ és termel (mezőgazdaság, erdészet, halászat és akvakultúra); és (iii) minden gazdasági és ipari ágazatot, amely biológiai erőforrásokat és folyamatokat használ fel élelmiszer, takarmány, bio alapú termékek, energia és szolgáltatások előállításához.

 

Míg az EU vezető régióiban sikeresen integrálták a biomassza alapú gazdaságot a gazdaságfejlesztés élvonalába, a KKE országok számos kihívással néznek szembe, amelyek akadályozzák a biomassza alapú gazdasági potenciál kiaknázását. Ezen kihívások kezelésének első lépése egy megfelelő, tényekre alapozott tudásbázis létrehozása. A BIOEASTsUP projekt korábbi tevékenységein belül összegyűjtöttük a releváns mutatókat és statisztikai bizonyítékokat a régió biomassza alapú gazdasági állapotának felmérésére. Az itt látható kérdőívvel a "Foresight" szakértők kvantitatív értékeléseit kívánjuk kiegészíteni, amihez az Ön hozzájárulása szükséges.

 

Az Ön tudását és jártasságát a biomassza alapú gazdaság ágazatspecifikus potenciáljával kapcsolatban a BIOEASTsUP projektben résztvevő nemzeti szakértők, a BIOEAST Initiative nemzeti képviselői és a Horizon 2020 Nemzeti Kapcsolattartó Pontok is elismerik. Szakértőként a válaszai különösen fontosak, ezért kérjük szánjon 15 percet a felmérés kitöltésére. Ez lehetővé tenné a biomassza alapú gazdaság állapotának átfogó értékelését, valamint előrejelezné a fejlődési lehetőségeket az Ön országában és a BIOEAST makrorégióban.

 

A felmérés elején a kérdések olyan gazdasági ágazatokra vonatkoznak, amelyek kapcsán felkészültnek érzi magát ahhoz, hogy megalapozott véleményt alkosson a biomassza alapú gazdasággal kapcsolatos ágazatspecifikus lehetőségekről.

 

Kitöltöm a kérdőívet.

Forrás: BioEAST

 

Kapcsolódó:

 

Fontos a biomassza alapú gazdaság fejlesztése (2020-11-16)

Magas szintű Európai Uniós szakpolitikai fórum alakuló ülésén mutatta be Magyarország a hazai BIOEAST kezdeményezés eredményeit. A fórum célja a biomassza alapú gazdaság fejlesztéséhez kapcsolódó tagállami tapasztalatcsere, melynek jelentősége az Európai Zöld Megállapodás miatt egyre inkább felértékelődik - fogalmazott Juhász Anikó helyettes államtitkár, az online konferencia magyar résztvevője.

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.