FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-01-14

Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora

Dr. Áder János államfő dr. Fábián Attila egyetemi tanárt 2021. január 1-től 2025. december 31-ig terjedő időszakra megbízta a Soproni Egyetem rektori feladatainak ellátásával.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Prof. dr. Fábián Attila, aki már a Soproni Egyetem modellváltása, 2020. augusztus 1. óta általános rektorhelyettesként vezette az intézményt, január 13-án vette át rektori megbízólevelét Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelenlétében a Sándor-palota Tükörtermében dr. Áder János államfőtől.

 

 

2020. augusztus elsején teljes modellváltási folyamat vette kezdetét a Soproni Egyetemen. Miközben a Soproni Egyetemért Alapítvány vette át a fenntartói jogokat, a fenntarthatóságra és a zöld szemléletmódra alapozó megújulás kezdődött az intézményben. A négy karon oktatott gazdasági, informatikai, műszaki, pedagógiai, művészeti és agrár képzések a 21. század kihívásai közepette kínálnak versenyképes tudást, középpontba állítva a természeti értékek fenntartható használatával kapcsolatos ismereteket.

Az oktatási és kutatási tevékenység erősítését szolgálja, hogy 2021. január 1-től a Soproni Egyetemért Alapítvány fenntartásába került a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és az Erdészeti Tudományos Intézet, amelyek megfelelő gyakorlati helyszínt és megnövekedett kutatási potenciált biztosítanak az intézmény és hallgatói számára. A cél egy olyan vállalati és kutatói háttérrel megerősödő szervezet létrehozása, ahol a magas színvonalú képzés mellett nemzetközileg elismert tudományos eredmények és értékesíthető termékek születhetnek.

Miközben az egyetem Sopron városával erősebb, a kölcsönös előnyök kihasználásán alapuló együttműködésre törekszik, nemzetközi szinten is jelentős előrelépést terveznek. Ennek első állomásaként a Soproni Egyetem felkerült a fenntarthatósági egyetemi világranglistára, melynek hosszú távon az élmezőnyébe törekszik a számos unikális képzéssel büszkélkedő intézmény.

 

 

Névjegy:

Prof. dr. Fábián Attila első diplomáját a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karán szerezte 1990-ben, majd 1993-ban közgazdászként diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. A Fa- e´s Fatechnológiai Tudományok doktori iskolában, menedzsmentből doktorált 1999-ben, 2011-ben habilitált. 2017-ben nevezték ki egyetemi tanárrá. Végigjárta az egyetemi ranglétrát, tanított több felsőoktatási intézményben itthon és külföldön. Öt éven át dékánként vezette a Soproni Egyetem (akkor Nyugat-magyarországi Egyetem) Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Karát. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában az Egészségügyért Felelős Államtitkárság gazdálkodásért e´s intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkára volt 2018-ban. Fa´bia´n Attila három felnőtt gyermek édesapja, a Soproni Egyetem tavaly őszi modellváltása óta általános rektorhelyettesként vezette az intézményt.

Forrás: Soproni Egyetem
Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Kapcsolódó:

 

A Soproni Egyetem a legzöldebb egyetemek világranglistáján FATÁJ 2020-12-10

A Soproni Egyetem is szerepel a világ környezettudatos egyetemeinek listáján, a széles körben elismert Green Metric rangsorban. A magát ezen a területen első alkalommal megmérettető intézmény 84 ország 912 egyeteme közül a középmezőnyben, az 590. pozícióban helyezkedik el.

Új lehetőségek kapujában a Soproni Egyetem FATÁJ 2020-08-12

Augusztus 1-jétől a Soproni Egyetem alapítványi fenntartásban működik. Ezzel egy időben új vezető került az intézmény élére prof. dr. Fábián Attila egyetemi tanár személyében. Az új vezetővel a változásokról és az előttük álló feladatokról a Kisalföld munkatársa beszélgetett.

Augusztus 1-től Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanár a Soproni Egyetem vezetője FATÁJ 2020-07-29

A "Fokozatváltás a felsőoktatásban" szakpolitikai stratégia célként határozza meg egyebek között a felsőoktatási intézményrendszer hatékonyságának, rugalmasságának fokozását, a piac­orientált működés, az önálló bevételtermelő képesség erősítését, a felsőoktatás és a piaci szereplők közötti tudástranszfer biztosítását, az innovatív magyar felsőoktatás megteremtését.

Soproni Egyetemért Alapítványhoz kerül a TAEG Zrt FATÁJ 2020-07-01

A nemzeti felsőoktatási törvény is módosulni fog, a többi között az által, hogy a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., amely 100 százalékban az állam tulajdona volt eddig, a most alakuló Soproni Egyetemért Alapítvány tulajdonába kerül.

Új fenntartói modell - Soproni Egyetemért Alapítvány FATÁJ 2020-05-28

A Soproni Egyetemért Alapítványról, a Soproni Egyetemért Alapítvány és a Soproni Egyetem részére történő vagyonjuttatásról szóló törvényjavaslatot (T/9925. számú) - az intézmény modellváltásához kapcsolódóan - az Országgyűlés 2020. május 19-én fogadta el.

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.