FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-01-11

Sikeresek a második design START mentoráltjai

A Magyar Divat & Design Ügynökség másodszor indította útjára a design START mentorprogramot, amelyben elismert szaktekintélyek segítségével újabb hazai formatervezőknek adta át a designvállalkozások stabilitásához szükséges üzleti tudást.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Bár a program még nem ért véget, a mentoráltak máris sikert sikerre halmoznak. Díjakról, nemzetközi megjelenésekről és számtalan egyéb idei eredményről számoltak be a tervezők, amelyek mind egy lépéssel közelebb viszik őket a hazai stabilitás megszerzéséhez és az országhatáron túli piacok meghódításához.

 

2019-ben indult el az első design START program, amelynek egykori résztvevői mára egy biztos üzleti modellt tudhatnak magukénak, valamint hazai és nemzetközi szinten is pozitív változásokat tapasztaltak ismertségük tekintetében. Az első design START sikere után, idén tavasszal újabb öt márkával indult a mentorprogram, amely fókuszában ezúttal is a szilárd és hatékonyabb üzleti működéshez szükséges ismeretek átadása állt. A vírushelyzetet figyelembe véve a Magyar Divat & Design Ügynökség felelős szervezetként az online megvalósítás mellett döntött a képzés első állomását jelentő előadássorozatot illetően, emellett témaköreivel is reflektált a megváltozott gazdasági helyzet miatti új kihívások kiküszöbölésére. A mentoráltak az elmúlt hónapokban az üzleti tervezés, finanszírozás, designkommunikáció, marketing és digitális technológia témákban bővíthették tudásukat az egyénre szabott, online képzések keretében. Ezt követően egy általuk választott hazai gyárban szerezhettek szakmai gyakorlatot, melyek során betekintést nyertek az értéklánc teljes egészébe és megismerhették azokat a folyamatokat, melyek közös tudásmetszetet igényelnek a gyártókkal.

 

A programban résztvevő designerek egytől-egyik kiemelkedő szakmai színvonalat képviselnek, a mentoring elvégzése után pedig képesek lesznek hazai és nemzetközi szinten is elismert márkákká válni. Bár a második design START még nem ért véget, a tervezők máris sikert sikerre halmoznak.

 

Tompa László

"A design START programba való bekerülést külön eredményként éltem meg, emellett büszke vagyok, hogy a díjnyertes American Woodturner magazin külön anyagban foglalkozott a termékeimmel."

 

RAWfiction by Temesi Apol

"Az idei év számomra is izgalmasan telt. Szeptemberben a híres Brussel Design Sept 'The future begins now' kiállítója voltam, októberben pedig díjazta a márkát a Retrofit Építőipari Klímainnovációs Start-Up program."

 

Kele Sára

"A Bruno íróasztalunk az idei Big See Wood Design Awardon díjat nyert, emellett az idei design héten 4 csoportos kiállításra is meghívtak, melyeken örömmel részt vettünk."

 

Andrási Edina

"Idén elnyertem a Moholy-Nagy László formatervezési Ösztöndíjat, valamint a K.A.S. galériában SiO3 címen kiállításunk nyílt Varga Dórával és Budán Miklóssal közösen."

 

Kerekes Furniture

"Résztvettünk a Trianon múzeum 100 éves évfordulójára szervezett Faragott Magyarország pályázatán, aminek az elbírálása jelenleg is zajlik, valamint megkeresett minket a Créateure Design Award newyorki irodája, hogy a legújabb bútorunkkal induljunk a díjukért, bár ez még folyamatban van, már a megkeresés is hatalmas megtiszteltetés."

A mentoring nyújtotta ismeretek lendületet adnak a nemzetközi piacok meghódításához, hiszen a program végére minden résztvevő számára világossá válik, hogy mely értékek teszik egyedivé és megkülönböztethetővé őket a piacon. A második design START mentoráltjainak sikere tökéletesen példázza a program jelentőségét, hiszen a hazai szinten stabil márkák a program végeztével magabiztosan indulhatnak a külföldi terjeszkedés útja felé

 

Forrás: HFDA - Magyar Divat & Design Ügynökség

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.