FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-30

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai partnerségével és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával 29. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot. A legkiválóbb hazai innovációs teljesítményeket 2021. február 10-ig lehet benevezni.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Felidézik, hogy a Magyar Innovációs Szövetség 1993 óta minden évben odaítéli az Innovációs Nagydíjat. A meghirdetett pályázaton olyan Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek vehetnek részt, amelyek új termékkel, eljárással vagy szolgáltatással kiemelkedő innovációs teljesítményt és jelentős üzleti sikert értek el. Az elmúlt évek pályázataira összesen 1275 pályamű érkezett be, amelyből 1100 volt megvalósult, sikeres innováció. A legjobbak közül 218-an kaptak különböző innovációs díjakat, ők alkotják a hazai innováció "elitjét", a Magyar Innovációs Klubot.

 

A közleményben Gulyás Tibor, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára a pályázat meghirdetése kapcsán kiemelte: a gazdasági fejlődés kulcsa a járványhelyzetben is a kutatás-fejlesztésben és az innovációban rejlik, az élen járó cégek és konzorciumok jutalmazásának kiemelkedő eszközei a MISZ és a társszervezetek díjai.

 

Az Innovációs Nagydíj mellett számos elismerésben részesülhetnek a pályázók. Az ITM Ipari Innovációs Díja és Informatikai Innovációs Díja mellett, az NKFIH "Alapkutatástól a piacig˝ Innovációs Díjat, az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díját és Környezetvédelmi Innovációs Díját, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díját, a MISZ Startup Innovációs Díját is átvehetik a legkiválóbb hazai innovációs teljesítményekkel induló pályázók. A Magyar Innovációs Nagydíj nyertese az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé egymillió forint pénzjutalmat is kap, a további innovációs díjazottak pedig 300-500 ezer forint pénzjutalomban és tárgyjutalmakban részesülnek - írja az ITM.

 

Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke a közleményben kifejtette: a húsz tagú bírálóbizottság az innováció eredetisége, újszerűsége, műszaki, gazdasági előnyei és társadalmi hasznossága mellett az innováció révén elért árbevételt és nyereséget is figyelembe veszi, és mindezek alapján titkos szavazással választja ki a legkiemelkedőbb innovációs teljesítményeket.

 

A 2020. évi kiírás részletei megtalálhatók a Magyar Innovációs Szövetség honlapján - tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Forrás: MTI

FATÁJ kiegészítés:
2018-ban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját a Teqball Kft Teqball SMART feljesztése kapta.

A Teqball SMART asztal egy, az eredeti fix szerkezetű asztal teljes értékű mobil változata. A fejlesztés során olyan egyedi megoldásokat építettek be a sporteszközbe, mely könnyedén használhatóvá teszi azt, szinte bármely korosztály számára. Az asztal mobil kialakítása nem befolyásolja a rajta játszott játék minőségét, illetve a játékélményt, de nagyban megkönnyíti annak tárolását, továbbá mobilizálhatóságát. A félig felnyitott asztal további lehetőséget kínál arra is, hogy a sport szerelmesei akár egyedül is fejlesszék készségeiket. A Teqball csoport az első termék 2015-ös bevezetése óta "állórajtból" startolt el, és erőteljesen növekedett. A cégcsoport 3 országban is jelen van, melyből a hazai Teqball Kft. (önállóan) 2017-ben 435 millió Ft bevételt könyvelhetett el. A fejlesztéseknek és a megvalósult Teqball SMART modellnek köszönhetően 2018-ban ez a szám már 848 M Ft bevételt produkált, mely 95% növekedést jelent 1 éven belül.


 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.