FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-20

A VADEX új sajtósa: Vargáné Bokor Bernadett

2020. november 12-től Vargáné Bokor Bernadett, a cég kereskedelmi és marketing vezetője vette át a VADEX Mezőföldi Zrt. kommunikációs feladatait. A továbbiakban ő hívja a sajtóesemények résztvevőit és küldi a híreket a cég létesítményeivel, tevékenységével kapcsolatban. Őt kérdezheti a sajtó bármiről, ami VADEX.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Mióta dolgozik a VADEX-nél, s ott milyen feladatkörei vannak, voltak?

Napra pontosan 14 éve kerültem a VADEX Mezőföldi Zrt-hez idegenforgalmi ügyintézőként, akkori feladatom a vadászatszervezéshez kapcsolódó ügyintézés volt. Itt 3 évet töltöttem, majd két gyönyörű kislányom megszületése után igazgatási ügyintézőként jöttem vissza a céghez. Az igazgatási tevékenységgel összefüggő ranglétrát kijárva, tavaly év elején kerültem az újonnan megalakult kereskedelmi és marketing ágazat élére. Hozzám tartozik a kiskereskedelmi egységek (Vadászbolt, STIHL szaküzletek, Erdei Delikátesz szaküzlet) irányítása, valamint a társaság marketing tevékenységének tervezése, koordinálása. A marketing kommunikáció mellett pedig mostantól a PR kommunikáció is.

 

Hogyan kötődik az erdőhöz, az erdész szakmához?

Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok idegenforgalom és szálloda szakon, melyet Veszprémben végeztem. A tanulmányaimat most is ott folytatom, idén ősszel nyertem felvételt a Pannon Egyetem Marketing mesterképzés szakára.

Erdész végzettségem nincs. Erdész és vadász kollégáim munkáját nagyra értékelem és igyekszem megismerni, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a marketing területen megfelelő szakmaisággal tudjam kommunikálni és hirdetni termékeinket és szolgáltatásainkat.

 

A VADEX sajátossága az üzemi vadhús feldolgozás, s a termékek széles körű hazai és külföldi értékesítése. Lehet, hogy az átlag embernél, de még az erdészek többségénél is többféle vadhús receptet ismer? Netán nagy kedvvel készíti is ezeket az ételeket?

Mondhatjuk, hogy rajongója vagyok a vadhúsnak. Lehet, hogy szokatlannak tűnik, de nagyon szeretem nézni a nyers vadhúst, szerintem gyönyörű. Szívesen el is készítem, számos receptet ismerek. Most, hogy megjelentek az új, kisebb kiszerelésű, konyhakész vadhús termékeink, valószínűleg még többször kerül majd vadhús a családi asztalra.

 

Az erdőgazdálkodók egyre több közjóléti programot kínálnak, benne az erdei sportok minden változatát. Önnek e téren melyik a kedvenc sportága, esetleg űzi is valamelyiket?

Ezzel a kérdéssel nagyon betalált. Hobbim a futás, azon belül is a terepfutás. Székesfehérvár környékén szinte minden erdőn-mezőn-lankán futottunk már, de szívesen veszek részt terepfutó versenyeken is. Az Ultrabalaton Trail a kedvencem. Családom is sportos, férjem triatlonozik, a gyerekek röplabdáznak.

 

Jelentős a cég külföldi értékesítése. Ezen marketing anyagokat is ön készíti a továbbiakban, vagy inkább alvállalkozókat használnak e téren?

Külföldi marketing anyagaink készítésében is részt veszek, nem rég adtuk ki a vadhús termékeinket tartalmazó termékkatalógusunk. A marketing tevékenységünk nagy részét a vadászati és élelmiszeripari szakvásárokon történő részvétel jelenti. A vadászati vásárok szervezésében aktívan részt veszek, az élelmiszeripari szakvásárokon való részvétel a külkereskedelmi képviselőnk feladatkörébe tartozik.

 

Kommunikáció manapság képek és videók nélkül aligha lehet. Szereti a természet fotózást?

Nem vagyok nagy fotós, de szerencsére a cégnél többen is hódolnak ennek a szenvedélynek. Marketing anyagainkhoz az ő képeiket használjuk, illetve szükség esetén profi fotós segítségét kérjük.

 

Mi a helyzet a vadászattal, hódol e sportszenvedélynek is?

Nem vadászom, de nem azért, mert ellenzem ezt a tevékenységet, sőt! Azt gondolom, hogy a vadászat, főleg, ahogy kollégáim a VADEX-nél ezt végzik, nagyra értékelendő, szép és hasznos tevékenység. Volt szerencsém részt venni már fácánhajtáson, ahol hajtósort erősítettem.

 

Persze nem csak a vadhúst, az erdőben és az ipari üzemekben termelt fát és fatermékeket is el kell adni. Mint kereskedelmi vezető ezzel is foglalkozik, vagy az más valakinek a feladata?

A cég teljes marketing tevékenysége hozzám tartozik. Napjaink kiéleződött versenye és a nagy reklámzaj megköveteli, hogy egy cég minden tevékenysége, minden szolgáltatása és terméke megfelelően ki legyen téve a kirakatba. Ágazatvezető kollégáimmal egyeztetve hirdetjük és népszerűsítjük a vadászatot, turizmust, a tűzifát, a vadvédelmi kerítést és mindent, amit a VADEX a tőle megszokott magas színvonalon előállít és szolgáltat.

 

FATÁJ: Köszönjük a riportot és sok sikert munkájához!

Kérdezett és a cikket szerkesztette:
Mőcsényi Miklós

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.