FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-12

Eredményes volt a szarvasbőgés az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél

Szakmai és gazdasági szempontból egyaránt sikeres szarvasbőgési szezont zárt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Az utazási korlátozások miatti lemondások pótlására rövid idő állt rendelkezésre, a cég rendkívüli kedvezmény bevezetésével igyekezett élénkíteni a hazai bérvadászok érdeklődését.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Szakmai és gazdasági szempontból egyaránt sikeres szarvasbőgési szezont zárt az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. Az utazási korlátozások miatti lemondott érdeklődők pótlására rövid idő állt rendelkezésre, azonban a gazdasági érdekeket figyelembe véve, elsősorban szakmai megfontolások alapján, a társaság az 5 kilogramm alatti trófeasúlyú bikák esetében 30%-os kedvezmény bevezetésével igyekezett élénkíteni a hazai bérvadászok érdeklődését.

Az intézkedés vadgazdálkodási érdeke a gyengébb, kisebb aganccsal rendelkező, fiatalabb bikák kilövése volt. A szarvasbőgés a térségben a megszokott időben, szeptember 10-12. között jól indult, sok helyen intenzív volt, a kedvezőtlenül száraz időjárás ellenére. Azt követően viszont inkább a rapszodikusság jellemezte, így összességében gyengének mondható az idei bőgés. Mindezek tükrében a társaság az elejtett bikák számában és minőségében is eredményesnek ítéli a szezont, annak ellenére, hogy a lődíj kedvezmény hatására sok gyenge, alacsony trófea súlyú egyed is terítékre került.

Az elejtett szarvasbikák száma jócskán meghaladta a szokásosnak mondható százas nagyságrendet: összesen 119 bikát ejtettek el az erdőgazdaság 8 vadászterületén. Az átlag súly 5,09 kg lett. Ez ugyan elmarad a tavalyitól, de a kisebb trófea súlyú (5 kg alatti) bikák megnövekedett számát figyelembe véve átlagon felülinek minősül.

Azt, hogy az idei egy jó agancsfelrakási év, mi sem bizonyítja jobban, hogy az átlagosnál több, 8-9 kg-ot meghaladó aganccsal rendelkező bika is puskavégre került. A szezon legnagyobb bikája - szinte már hagyományosan - az ÉSZAKERDŐ Zrt. Szin-Szelcepusztai vadászterületéről került ki.

Az aranyérmes trófea bírálati súlya 10,87 kg, minősítése 210,16 IP pont. Ezen a vadászterületen több kiváló bika is terítékre került a visszajáró, hazai törzsvendégkörnek köszönhetően. Kiemelkedett még a Bükki vadászterületen gazdálkodó Délbükki Erdészeti Igazgatóság, ahol idén 9 kg feletti bikának örülhetett vadász és vadgazda egyaránt. Örvendetes továbbá, hogy a megyei trófeabíráló bizottság mindössze 2 trófeát minősített úgynevezett hibás elejtésnek. Az elengedhetetlen vadászszerencsén túl mindez nem sikerült volna társaságunk szakszemélyzetének sokszor áldozatos munkája, illetve a vendégvadászok nélkül. Ezúton is köszönet illeti őket ezért - értékelt Szentléleki Tibor, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vadászati osztályvezetője.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

 


Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.