FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-09-30

Kulcsos házakat adtak át Fejér megyében

Kulcsos házakat adtak át a Lovasberény mellett található Lujza-majori halastó partján. A beruházó, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. könnyűszerkezetes, faborítású házai 25 négyzetméter alapterületűek, kora tavasztól őszi végéig használhatók az elektromos fűtésnek köszönhetően.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Fotó: Mőcsényi Miklós


Fotó: MM

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy a túrázás, a kirándulás mellett a horgászat az egyik legnépszerűbb aktív szabadidős tevékenység: már több mint 690 ezer regisztrált horgászról tudnak, az alkalmi és rendszeres természetjárók száma pedig több millió.

Az államtitkár szerint az aktív kikapcsolódás elterjedésében kiemelkedő szerepet vállalnak az állami erdőgazdaságok: jelenleg több mint 22 milliárd forint értékben folynak vagy állnak előkészítés alatt ökoturisztikai fejlesztések az állami erdőkben, míg az elmúlt tíz évben 20 milliárd forintnyi beruházás valósult meg ugyanezen a területen.

Az erdőgazdaságok az infrastruktúrák fenntartására is évi négymilliárd forintot költenek, amit jelentős részben maguk termelnek meg - fűzte hozzá.

Zambó Péter közölte, hogy az új kulcsos házak építését az állami Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programból finanszírozták, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. 14 millió forintos saját forrást biztosított a beruházáshoz.

 

Fotó: MM

 

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy 2010-ben a turistaházak szinte mindegyike igen leromlott állapotú volt, azóta jelentős változások történtek, mintegy száz turistaház újult meg és további ötven felújítása zajlik.

A beruházás keretében öt kulcsos ház létesült, amelyhez a kormány 25 millió forint támogatást biztosított, ezzel pedig a terület még inkább felkerül az országos horgásztérképekre. A turistaházakhoz hasonló helyzet volt a kisvasutaknál is: ha nem újítják fel állami forrásokból, balesetveszély miatt valószínűleg ma már nem közlekednének - mondta a kormánybiztos megemlítve, a kilátók közül is több mint negyven újult meg és negyvenöt épült 2010 óta.

 

Fotó: MM

 

Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője megjegyezte, hogy választókerületében nem csak a Budapesti Erdőgazdaság, hanem a Vérteserdő Zrt. és a Vadex Zrt. is hasonlóan komoly fejlesztéseket folytat. Előbbi Kőhányáspusztán építi fel a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központot, utóbbi a Pákozd-sukorói Arborétum és Vadaspark területén hajt végre jelentős fejlesztéseket.

Szalay László, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója elmondta, társaságuk üzemelteti a 20,1 hektáros, állami tulajdonban lévő Lujza-majort, valamint az 1800 folyóméternyi partszakasszal és 60 horgászhellyel rendelkező tavat, amelyben a fő halállományt a ponty, a kárász és az amur jelenti.

A könnyűszerkezetes, faborítású kulcsos házak 25 négyzetméter alapterületűek, kora tavasztól őszi végéig használhatók az elektromos fűtésnek köszönhetően. A kétszintes épületek alsó szintjén konyha, fürdő és étkező kapott helyet, míg fent egy légtérben öt ágy található.

 

Végül felavatták a nemzeti színű szalag átvágásával a beruházást.

 

Fotó: MM

 

Fotó: MM


Forrás: AM Sajtó

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.