FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-09-30

A holnap ma kezdődik - faültetés Múcsonyban

A fásítás élhetőbbé teszi környezetünket, megváltoztatja a településképet, miközben közösségét is építi és a klímaváltozás negatív hatásaival is dacol - fogalmazott Belánszky-Demkó Zsolt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Múcsonyban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Múcsony a magasból

Az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a háromezer lakosú településen a helyi polgármesterrel közösen elültetett néhányat a Településfásítási Program pályázatán elnyert fák közül. A helyettes államtitkár a településhez kötődő ifjúkori élményeit felidézve úgy fogalmazott: több tíz évre visszagondolva, kedves emlékként a Sajó és az itteni fák, bokrok illatára emlékszik, a most elültetett fák pedig a jövő generációjának nyújthatják majd ugyan ezt az élményt.

 

A kormány által meghirdetett Országfásítási Program és azon belül a Településfásítási Program harminc éve a legnagyobb fatelepítési terv az országban. Az állam 500 településen ültet fákat, sőt, minden megyében megkezdődött az újszülöttek erdejének ültetése, amelynek keretében minden újszülött után 10-10 fát ültetnek el - mondta a helyettes államtitkár.

 

Belánszky-Demkó Zsolt a programban érintett közmunka intézményéről szólva kiemelte, hogy "nemcsak azért szeretnénk visszaállítani a kétkezi, fizikai munka tiszteletét és anyagi elismertségét, mert ez kell ma a magyar gazdaságnak, hanem mert ez a természetes. Aki dolgozik, mintát ad a környezetének, rendet tart életében." Fontosnak nevezte a kertész-, és erdész-szakmák megbecsülését is.


Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy a tárca egy évvel ezelőtt jelentette be a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak növelését, amely meghozta a várt eredményt. Az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt évben több mint 17 ezer hektár új erdő telepítésére és 3.000 hektár iparifa ültetvény létesítésére adtak be kérelmet a gazdák, így összesen 20 ezer hektárral növelhető az ország fával borított területe.

 

Belánszky-Demkó Zsolt szólt a felelős környezetvédelem fontosságáról is. "Soha többé nem gondolhatunk arra, hogy a természetet le kellene győznünk, hogy uralkodnunk kell felette, hanem elsőbbséget kell neki adnunk az életünkben" - fejtette ki a helyettes államtitkár, utalva a borsodi térségben a szocializmus évtizedei alatt folytatott súlyos ipari szennyezésekre.

 

Viszlai Viktor, az egykor cser és tölgyerdővel borított, 800 éves múlttal rendelkező település polgármestere reményét fejezte ki, hogy a mostani fásítás is hozzájárul az egészségesebb, élhetőbb környezet megteremtéséhez.


Forrás: AM Sajtó

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.