FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-09-16

Tanévnyitó a Soproni Egyetemen

A vírushelyzethez alkalmazkodva tartották meg a Soproni Egyetem tanévnyitó tanácsülését szeptember 9-én a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Az elsőévesek ünnepélyes eskütételével, prof. dr. Fábián Attila általános rektorhelyettes, dr. habil Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, prof. dr. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár valamint dr. Farkas Ciprián polgármester beszédével megkezdődött az új tanév a Soproni Egyetemen. A rendezvényt megtisztelte dr. Veres András megyéspüspök, Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.

 

Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere beszédében felidézte az intézmény fényes múltját és kiemelte: a város és az egyetem egymás nélkül mára már elképzelhetetlen, hiszen sorsuk egyé vált.

 

Az esemény keretében írták alá a dr. Reisner Ferenc rektor képviselte győri Brenner János Hittudományi Főiskola és a Soproni Egyetem közötti együttműködési megállapodást. Ennek eredményeképpen a Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Brenner János Hittudományi Főiskola együttműködésében a közeljövőben indulhat el az országosan is kuriózumnak számító Hitéletre nevelés az óvodában specializáció. Az úttörő kezdeményezésnek mondható kurzus ötvözi a hitbéli jártasságot és szellemiséget az óvodapedagógusokkal szemben támasztott szakmai követelményekkel. A képzés kiemelt célja, hogy olyan óvodapedagógusokat képezzen a katolikus óvodák számára, akik a hitéleti ismereteik és az elsajátított speciális módszertanok révén ezen óvodák szellemiségének megfelelően tudják végezni nevelő munkájukat. A tantervi hálóban szereplő teológiai témájú tantárgyakat a Brenner János Hittudományi Főiskola oktatói, a pedagógiai módszertani kurzusokat pedig a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának oktatói tanítják majd az érdeklődő hallgatóknak. 

 

Az évnyitón számos kitüntetés átadására is sor került, ennek keretében Soproni Egyetemért Emlékérem elismerést kapott Michl József, Tata város polgármestere, az Alma Mater Emlékérem kitüntetést pedig Ujvári Adrienn érdemelte ki.  

Forrás: SopronMédia

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.