FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-09-16

Muzsikál az erdő a Körösök völgyében, 2020

2020. szeptember 25-27-e között Gyula térségében várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében rendezvény, melynek pénteki rendezvénynapja Gyulán, a Csigakert tölgyfamatuzsálemei között, a szombati és vasárnapi programjai Gyula - Városerdő tölgy-kőris-szil erdejében valósulnak meg.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat 17. évada zajlik 2020-ban. Az idei év kiemelt üzenete: Ne onnan folytassuk, ahol a járványhelyzet előtt abbahagytuk. A járványügyi különleges helyzet mindenkit elgondolkodtatott, az élettempó lelassulása lehetőséget biztosított a lelkünk és a környezetünk valódi értékeinek számbavételére. Új lendületet kapott a "Muzsikál az erdő", hiszen értékrendje, szellemisége a járványhelyzetben megerősítést nyert. Fő célja az erdő, a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A "Muzsikál az erdő" értékei aktuálisak: a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés.

A három napos rendezvény - amely a regionális Erdők Hete megnyitója - a családok valamennyi tagja számára tartogat színvonalas, testi-lelki feltöltődést biztosító programokat. Az erdei koncertek színes palettáját vonultatja fel a "Muzsikál az erdő". Lehetőséget biztosít a helyi művészek bemutatkozására, a helyi értékek megismertetésére, s az országos, sőt világhírű előadóművészek fellépésére.

Néhány példa a programokból:

- szakvezetéses erdei séták, klasszikus és népzenei koncertek,

- kézműves foglalkozások, hagyományőrző szilvalekvárfőzés,

- erdei divatbemutató az újrahasznosítás jegyében,

- bemutató a komposztálásról,

- bicikli és kenu túra,

- helyi termékek.

 

Fellépő művészek, együttesek: Pál István Szalonna és bandája, a Muzsikás Együttes, Csík János és a Mezzo, Benedekfi István és Benedekfi Zoltán, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Csörömpölők Együttes, a Brass on The Road, a Dűvő Zenekar, a Körös Táncegyüttes.

A "Muzsikál az erdő" nem tömegrendezvény, itt mindig több a fa, mint az ember. A programok a kidolgozott rendezvénylátogatási protokoll betartásával valósulnak meg, amely lehetővé teszi a rendezvényre látogatók számára, hogy erdei környezetben az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük. Számítunk az érdeklődők, a résztvevők együttműködésére, melynek legfontosabb elemei: a helyszíni regisztráció, az egymás közötti távolságtartás, a kézfertőtlenítők használata. (A protokoll elolvasható a honlapunkon, a facebook oldalunkon és a rendezvénysorozat valamennyi helyszínén.)

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót "Muzsikál az erdő" rendezvényeire.

Jöjjenek el a "Muzsikál az erdő"-re, találjanak rá az élet valódi értékeire, a harmóniára önmagunkkal, közösségünkkel, a természettel az erdő és a zene, a művészet útmutatásával.

Részletes információt megtalálják honlapunkon.

Köszönjük az érdeklődők türelmét, a rendezvénysorozattal kapcsolatos információkat, tájékoztatást közzé tesszük honlapunkon, közösségi oldalunkon.
Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik a jelenlegi körülményei között is elősegítik a "Muzsikál az erdő" rendezvény megvalósulását.

 "Muzsikál az erdő - ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés"!

 

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.