FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-09-04

Egyetlen eszközzel vegye fel a harcot a parlagfű ellen

Augusztusban a parlagfű virágzásával megkezdődött az allergiaszezon tetőzése, melyben a pollenallergiával küzdők 60 százaléka érintett. Még most sem késő azonban felvenni a harcot az irritáló növény ellen! Egy jól megválasztott fűkaszával nyoma sem marad a parlagfűnek, így nemcsak a kellemetlen tüneteket, de a súlyos bírságot is elkerülhetjük.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Jogszabályi és emberi kötelesség

 

A parlagfű virágzása és ezzel párhuzamosan az allergiaszezon tetőzése augusztus elején megkezdődött, ahhoz pedig hogy enyhíteni lehessen az allergiások tüneteit, lakossági összefogásra van szükség - vallják az Andreas STIHL Kft szakértői. A vállalat minden évben kiemelten foglalkozik a parlagfű irtásával, missziójuknak tartják, hogy minél többekben tudatosítsák: a rendkívül igénytelen és agresszíven szóródó parlagfű ellen lehet és kell is tenni.

 

Mint ismert, a növény irtására vonatkozó kötelezettséget az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI törvény rögzíti. A jogszabály értelmében a földhasználó köteles június 30-ig a tulajdonában lévő ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani. Azaz a kaszálást rendszeresen, egészen a parlagfűszezon végéig szükséges folytatni. A törvény szigorúan bünteti ennek elmaradását: a hatóság eljárást indíthat a földhasználó ellen, mely akár 15 millió forintos bírságot is magával vonhat.

Egyetlen eszköz véget vet az allergizálásnak

 

A STIHL szakértői szerint a kaszálási feladatok elvégzéséhez érdemes nagy teljesítményű fűkaszát választani, melynek ergonomikus kialakítása megkönnyíti a munka elvégzését. A szakkereskedésekben akkumulátoros, elektromos és benzinmotoros változatokban is megtalálhatók az eszközök, amelyek közül számos szempontot figyelembe véve érdemes választani az igényeinknek leginkább megfelelő, innovatív eszközt.

"Amennyiben az eszközt kifejezetten nagy területen, gyakran kívánjuk használni, érdemes a professzionális célokra megalkotott benzinmotoros fűkaszák közül választanunk" - mondják, hozzátéve, ezeknek nem csak erejük kiemelkedő, de magasfokú kezelési kényelmük mellé megbízhatóság is társul. Ráadásul nagy teljesítményüknek köszönhetően a parlagfű irtásán túl erdőápolási munkákra is használhatók.

Ha azonban zajérzékeny területet, például parkokat vagy temetőket kívánunk megtisztítani az allergizáló növénytől, egy erős, akkumulátoros változatra van szükségünk. "Ezek nemcsak, hogy rendkívül könnyűek, de halkak is, így használatuk során nincs szükség zajvédő viselésére sem" - teszik hozzá a szakértők. További előnyük, hogy távtartó tengelyüket is a felhasználók igényeihez alakították, így a biztonságos használat mellett garantálják azt is, hogy az akadályok, fák és bokrok körül se maradjon egyetlen parlagfű sem.

További információkért látogasson el a stihlnemzedekek.hu-ra!

 

Folyamatosan frissülő kertápolási tippeinket pedig keresse a http://stihlnemzedekek.hu/kertapolasitippek oldalon vagy a STIHL KertÉRTŐK podcast epizódokban.

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas Stihl Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas Stihl Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

(x) Andreas Stihl Kft.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.