FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-08-28

Az utolsó vándortáborozók is hazatértek a Zempléni-hegységből

Idén is sikeresen befejeződött az Erdei Vándortábor Program a Zempléni-hegységben. Az útvonalon másodszor, ezúttal már hetente, három turnusban haladtak végig a gyerekek és kísérőik. 21 csoportban több mint félezer táborozó vett részt, akik legtöbbször 60-80 kilométert túráztak a hegyvidéken. A Zempléni útvonalát és a különböző programokat az ÉSZAKERDŐ Zrt. szervezte meg.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Már az előkészületek során nagy gondot fordítottunk a környezettudatos megoldásokra, és arra is, hogy vigyázzunk az erdőre. Ezért törekedtünk például a keletkező hulladék minimálisra szorítására - mondta Zay Adorján, a társaság vezérigazgatója. Kitért arra is, hogy az ökológiai szempontok mellett a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek, különösen a járványügyi helyzetben kellett odafigyelni az előírások és javaslatok fokozott betartására.
Az erdőgazdaság a Zempléni útvonalon a tájegység vadregényességének bemutatására fektette a hangsúlyt. A táborhelyeket úgy alakították ki, hogy azok létesítményei elbonthatóak és újra felhasználhatók legyenek, az állandó építményeket pedig egész évben birtokba vehessék a kirándulók. A napi útvonalak számos természetes és kulturális látnivalót érintettek.

Megcsodálhatták például a Nagy-Péter-mennykőről, a Sólyom-bércről vagy a Kerek-kőről szemük elé táruló panorámát, ellátogathattak a Sárospatak melletti Megyerhegyi-tengerszemhez vagy az újjáépülő Regéci várhoz is. Nagyon népszerű program volt a nyitónapon a pálházi Középkori Vízimalom és Sütőház megtekintése, valamint az azt követő kisvasutazás is. A résztvevők a az utánkeresők életével és munkájával is megismerkedhettek. "Extra" programként - amennyiben az időjárás lehetővé tette - a Gerendás-réten töltött idő alatt sok csoport vállalta egy hajnali túrát a csaknem egy órás sétával elérhető Kerek-kőhöz, ahonnan a mesés kilátással együtt nézhették meg a napfelkeltét.

A résztvevők az Erdei Vándortábor Zempléni útvonalán egy kicsit közelebb kerülhettek a természethez és a visszajelzések alapján varázslatos élményekkel telve térhettek haza. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai abban bíznak, hogy akik egyszer belekóstoltak a vándortáborozásba, visszatérnek a programra később is. Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált Erdei Vándortábor Programra - a vírushelyzettől függetlenül - a tavalyinál is többen jelentkeztek. Magyarország erdeibe közel 4000 diák és kísérő indult táborozni, csaknem 160 csoportban, 9 útvonalon.

Forrás: OEE

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.