FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-01-01

Új igazgatója van a Keszthelyi Erdészetnek

Új igazgatót neveztek ki a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének élére. Hoffmann Pál a napi feladatok ellátása mellett fontosnak tartja, hogy minél szélesebb társadalmi rétegekkel szerettesse meg az erdőjárást. Ennek érdekében jelenleg is számos beruházás zajlik, de a jövőre nézve is vannak tervek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A Keszthelyi-hegység erdői nagy népszerűségnek örvendenek a túrázók körében. Évente több százan fedezik fel a kiépített túraútvonalakat, a kilátókat, az erdei pihenőhelyeket és a természet szépségeit. A Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészete folyamatosan dolgozik azon, hogy karbantartsa a pihenőhelyeket és az erdőterületeket. Erre a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak.    

 

 

"Ez egy elég komplex feladat, hogy minél szélesebb társadalmi rétegek megtalálják a számításukat az erdőkben. Tehát ez egy olyan feladat, ami egyre nagyobb hangsúlyt kap, kormányzati szándék is az, hogy minél nagyobb társadalmi rétegeknek szolgáljon pihenésként, kikapcsolódásként az állami erdő. Igyekszünk ennek minél teljesebben megfelelni." - tájékoztatott a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészetének igazgatója.      

Hoffmann Pál Szakács Istvánt váltotta az igazgatói székben a Keszthelyi Erdészetnél. A szakember azt mondja, a tavaszi járványhelyzet nagyon nehéz helyzetet teremtett, hiszen a az ő munkájukra is rányomta a bélyegét. Ennek ellenére a fejlesztések nem álltak le, több futó pályázatuk is van. Így például megújult a Festetics Imre Állatpark, több beruházást is végrehajtottak a Természet Házában és jelenleg is zajlik a sümegi óvár rekonstrukciója. Emellett a telephelyen is vezettek be újításokat.

 

 

"Igyekszünk minél jobban megfelelni a járvány korlátozásának. Például a tűzifa befizetést már online meg lehet oldani, nem kell személyesen bejönni a pénztárunkba, emberekkel találkozni. Bárki fölmehet a bakonyerdo.hu-ra, a honlapra, és ott egy felhasználóbarát alkalmazással megrendeli a tűzifát, és utána egy díjbekérő segítségével elutalja a pénzt, és már csak az erdész hívását kell várni, aki jelentkezik a tűzifával." - tette hozzá Hoffmann Pál.

Az erdészeti igazgató azt mondja, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy miből áll az erdőgazdálkodás. Felhívta a figyelmet arra, a Keszthelyi-hegység erdőinek nagy része védett terület, így jelentős feladat az erdők megóvása. Hozzátette, igyekeznek elősegíteni a fák természetes szaporulatát, és csak indokolt esetben telepítenek mesterségesen.

Forrás: Regman Karola - Keszthelyi TV

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.