FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-08-13

Sikeres a Természetjáró app

Magyarország turistatérkép-alapú, ingyenes digitális útikönyvének kínálatában, amelyet főként az aktív kikapcsolódást keresők számára fejlesztett a Magyar Természetjáró Szövetség, már több mint 620 túraajánlat és mintegy 2000 látnivaló ismertetője érhető el.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotó: termeszetjaro.hu

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) 2018 decemberében jelentette meg a Természetjáró.hu mobil eszközökre optimalizált változatát, az ingyenes Természetjáró applikációt, amely azonnal rendkívül sikeres lett: a Google Play Store "Utazás és helyi információk" kategóriájának hazai népszerűségi listáján átvette az 1. helyet, olyan appokat maga mögé utasítva, mint a Booking.com-é. Azóta is végig az első 10 között van.

 

Nem egészen egy év alatt több mint 100 ezren töltötték le a két nagy mobil platformra, Androidra és iOS-re, és ez a szám 2020. augusztusának elejére - azaz 20 hónappal a bevezetése után - már elérte az újabb mérföldkőnek számító 200 ezret.

 

A Természetjáró.hu elsősorban egy kirándulóknak és túrázóknak szánt digitális útikönyv. A felhasználók nem csupán a felkészültségüknek és az ízlésüknek megfelelő túraötletek között válogathatnak benne, hanem a segítségével megismerhetik Magyarország természeti és kulturális örökségét is, hiszen a katalógusában mintegy 2000 látnivaló részletes, jó minőségű fotókkal gazdagon illusztrált ismertetője szerepel: váraké, kastélyoké, templomoké éppúgy, mint kilátóké, barlangoké, vízeséseké vagy geológiai képződményeké, de például a balatoni strandok zöme sem maradt ki belőle. A Magyar Természetjáró Szövetség szerkesztői folyamatosan bővítik a kínálatot, így mostanra 627 túra között lehet válogatni az egészen rövid, gyerekekkel is teljesíthető sétáktól és a komoly sportértékkel bíró, hosszabb útvonalakig. A kínálatban egyre több kerékpártúra szerepel.

Az Outdooractive nevű német cég piacvezető platformjára épülő felületbe beépítettek egy túratervezőt is, amelyen az ösvényeket és jelzett turistautakat feltüntető térkép segítségével bárki könnyen megszerkesztheti a saját túráját, mégpedig nemcsak Magyarországon, hanem lényegében bárhol a világon. A mobil app mindezt olyan terepi funkciókkal egészíti ki, mint a tájékozódást megkönnyítő navigáció akár offline módban, az útvonalrögzítés, az iránytű és a csúcskereső.

 

Mivel a hivatalos nyomvonal található meg benne az összes bélyegzőhellyel és rengeteg, útba eső látnivalóval, az app kiválóan alkalmas kéktúrázásra is. Ráadásul nemcsak magyarul, hanem németül, angolul és szlovákul úgyszintén, hiszen a felhasználói felület és az Országos Kéktúra teljes tartalma ezeken a nyelveken is elérhető.

A Természetjáró app kínálata folyamatosan bővül, és a szövetség tervei szerint még idén ősszel modernebbre változik a felhasználói felület, valamint a turistatérkép megjelenítése is. Az app Androidra innen, iOS-re pedig innen tölthető le ingyenesen.

Forrás: Turistamagazin

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.