FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-07-29

Augusztus 1-től Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanár a Soproni Egyetem vezetője

A "Fokozatváltás a felsőoktatásban" szakpolitikai stratégia célként határozza meg egyebek között a felsőoktatási intézményrendszer hatékonyságának, rugalmasságának fokozását, a piac­orientált működés, az önálló bevételtermelő képesség erősítését, a felsőoktatás és a piaci szereplők közötti tudástranszfer biztosítását, az innovatív magyar felsőoktatás megteremtését.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának közleménye.

 

A Soproni Egyetem, 2020. augusztus 1. napjától a Soproni Egyetemért Alapít­vány fenntartásában működik tovább.  

Az állam továbbra is finanszírozza az egyetem működését, a hallgatók továbbra is tanulhatnak államilag támogatott képzésekben és részesülhetnek ösztöndíjakban.  

 

 

Kutatás, fejlesztés és innováció orientált, magas szakmai színvonalú egyetem kialakítását tűzzük célul, melyben fenntartható, takarékos, és jó színvonalú infrastrukturális háttér biztosítja majd az oktatók, kutatók, dolgozók és hallgatók munkájához a megfelelő feltételeket.  

2021. január 1-én csatlakozik az alapítványhoz az Erdészeti Tudományos Intézet és a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. amely valamennyi kar számára közös fejlődési lehetőséget biztosít majd, javítja az egyetem oktatási, kutatási potenciálját és pályázati eredményességét is. Az erdőgazdaságokkal és nemzeti parkokkal tervezett közvetlenebb együttműködés a képzések gyakorlati megerősítését segíti. Az egyetem fejlődésében kulcsfontosságú az otthont adó várossal való közös gondolkodás és fej­lesz­tési stratégia kialakítása. 

Az alapítvány kuratóriuma megköszöni Prof. Dr. Náhlik András rektor úr áldozatos munkáját és továbbra is számít az együttműködésére. Az egyetem vezetésével, 2020. augusztus 1-től, Prof. Dr. Fábián Attila egyetemi tanárt bízzuk meg.

Forrás: A Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma

Kiegészítés:

 

Dr. Fábián Attila

egyetemi tanár

(+36 99) 518-119

fabian.attila@uni-sopron.hu

Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Kar, Nemzetközi és Regionális Gazdasági Intézet

 

A Kőhattyú FB profil megemlíti, hogy dr. Fábián Attila (alias Fabio), korábban a Közgazdaságtudományi Kar dékánja is volt. (Ezt mutatja a mellékelt fotó.)

 

Dr. Fábián Attila adatai az Országos Doktori Tanács honlapján.

Dr. Fábián Attila adatai a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE), ahol egyetemi tanár a Külkereskedelmi Karon.

 

A medicalonline.hu felületén szereplő, 2018. június 22-án megjelent hír: "Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Gazdálkodási és Intézményfelügyeleti helyettes államtitkára lett dr. Fábián Attila professzor. A Kisalföld beszélgetett vele." Hír a kinevezésről a kormany.hu helyen (2018. június 19.).

 

Dr. Fábián Attila FB oldala. A "tanulmányok" és az "itt tanult" rovatokban ezek szerepelnek: Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem (Ipargazdaságtan), Erdészeti és Faipari Egyetem (Erdőmérnöki Kar), Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem, NYME-FMK, EFE Sopron.

 


 

Rektori megbízatásom rendkívüli megtiszteltetés volt

 

Tisztelt Egyetemi Polgárok, Tisztelt Partnereink!

Értesítem Önöket, hogy rektori megbízásom július 31-vel megszűnik. Az idő, ami az egyetem jelenlegi vezetésének rendelkezésére állt, rövid volt, mégis úgy ítélem meg, hogy együtt, közösen sok mindent elértünk. Megmaradtunk önálló egyetemnek, belső integritásunkat megőriztük, a karok gyakorlati oktatási lehetőségei megnőnek a TAEG Zrt. alapítványunkhoz csatlakozásával, a K+F+I területén pedig eddig nem tapasztalt esélyek nyílnak meg, az alapítványi átalakulás következtében lehetőségeink megsokszorozódnak. Épületeinket felújíthatjuk, infrastruktúránkat megújíthatjuk, minderre az anyagi források a jövő évtől megteremtődtek. Az új fenntartótól ígéretünk van arra, hogy a bérezés tekintetében jelentős, teljesítményalapú előrelépésre lesz lehetőségünk.

 

 

Utólag is meggyőződésem, hogy az egyetem alapítványi működésének irányába tett fontos, az egyetem jövőjét meghatározó lépés helyes volt, új fejlődési pályára állítja az egyetemet. Ehhez élvezzük az újonnan felállt fenntartót képviselő kuratórium támogatását.

Rektori ciklusom két és fél évét, az azzal járó feladatot rendkívüli megtiszteltetésként éltem meg, eszerint igyekeztem teljesíteni. Azonban mindaz, amit elértünk, nem vált volna lehetővé az egyetem vezetőségének, vezető testületeinek és az Önök, az egyetemi polgárok támogatása, munkája nélkül.

Feladataim most megváltoznak, de továbbra is szeretett intézményünkért fogok legjobb tudásom szerint dolgozni. Kérem Önöket, hogy az egyetem új rektorát támogassák céljai elérésében, hiszen ezek a célok közösek, egyetemünk, mindannyiunk érdekeit szolgálják.

Prof. Dr. Náhlik András

 


A jelzett kapcsolók és források alapján összeállította: Mőcsényi Miklós

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.