FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-07-24

Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégia

Az építésgazdaság általános fejlesztését, az építőanyagok hazai gyártását és a hazai építőipari alapanyag-kitermelés támogatását célzó középtávú stratégia kapcsán folytatott érdekképviseleti egyeztetést az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Az Építőipari Érdekképviseleti Fórum első ülésén a Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégia 2020-2025 kapcsán az építésgazdaság általános fejlesztését, az építőanyagok hazai gyártását és a hazai építőipari alapanyag-kitermelés támogatását célzó középtávú stratégia egyes kérdéseit vitatták meg.

 

A magyar kormány az építőipart kiemelt ágazatként kezeli, ennek nyomán öt stratégiai beavatkozási terület került meghatározásra. Kiemelt célja, hogy Magyarországon legyen a legkönnyebb az építkezés, ennek elérése érdekében megkezdődik az építésügyi szabályozási és intézményrendszer racionalizálása a Stratégia keretein belül. Stratégiai cél az építésügyi folyamat minőségi átalakítása és a hazai építőipar termelékenységének tartós növelése, valamint a hazai építőipari tudás- és technológiabázis alapjainak megteremtése. További fontos lépés, hogy hazai alapanyagból, hazai vállalkozásokkal erősítsük a fenntartható, magyar építőipart, ehhez kapcsolódóan a Stratégia részeként meghatározott beavatkozási terület az építési alapanyag-ipar reformja.

Az itt megfogalmazott célrendszer kapcsán a szaktárca egy olyan kérdőív tervezetet osztott meg az egyeztetés résztvevőivel, amely az építő alapanyag-ipari problémákat és a különböző fejlesztési lehetőségeket kívánja felmérni. A kérdőívet a szaktárca az érdekképviseleti résztvevőkkel közösen véglegesíti, majd a kitöltött kérdőívek adatait és válaszait értékeli nyár végéig.

 

A megfogalmazott célkitűzések elérése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága havonta összehívja az Építőipari Érdekképviseleti Fórumot, továbbá a most megkezdett érdekképviseleti egyeztetéseket hamarosan iparági egyeztetések is követik, ahol az építőipari vállalkozásokkal is tárgyalni fog a szaktárca.

 

Ehhez érdekében online szakmai konzultációt tartanak 2020. augusztus 25-én az építőipari iparági szereplők számára. A konzultáció programja itt olvasható.


Forrás: ITM Sajtó


 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.