FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-07-23

Magyarország természeti kincseit mindenki számára elérhetővé kell tenni

Az állami erdészetek az egyik legfontosabb küldetésüknek tekintik, hogy Magyarország természeti kincseit ne csak megőrizzék és gyarapítsák, hanem elérhetővé is tegyék mindenki számára - mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőgazdálkodási főosztályának vezetője Érsekhalmán a Gemenc Zrt. megújult hajósszentgyörgyi vendégházának átadásán.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotók: Koprivanacz Kristóf

Dalvári Vince Gábor hangsúlyozta: az erdők szerepe az elmúlt években alapjaiban átértékelődött, ma már mintegy egymillió hektár állami erdő szolgálja a köz javát.

Hangsúlyozta: a magyar erdőkben 2010 óta több mint 20 milliárd forint ökoturisztikai beruházás keretében 44 új kilátó, 30 erdei szálláshely, 14 látógatóközpont és 13 erdei iskola épült, valamint mintegy 150 létesítmény újulhatott meg.

Az állami erdészetek kezelésében így 81 kilátó, 159 szálláshely, 36 erdei iskola, számos tanösvény és 25 látogatóközpont működik, amelyek évente 3,5 millió regisztrált látogatót fogadnak - sorolta.     

Az erdőgazdaságoknál mintegy 22 milliárd forint értékű állami ökoturisztikai fejlesztés folyik, ezek közül kiemelkedik a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program, amelynek keretében megújulhatott az Alföldi kéktúra nyomvonala mellett fekvő hajósszentgyörgyi vendégház is.     

Hangsúlyozta: évente mintegy 40 millió látogató keresi fel a magyar erdőket, ezért az ökoturisztikai fejlesztések tovább folytatódnak.     

 

Ribiánszky Gergely, a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program projektvezetője elmondta: programjuk keretében több mint 50 turistaház újult vagy újul meg.

 

Zsigó Róbert a térség országgyűlési képviselője, az AM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kiemelte: a Baján és a bácskai térségben élők az elmúlt évszázadokban megtanulták tisztelni és óvni az őket körülvevő természeti értékeket, illetve kincseket, amelyek őrzésében és gondozásában a Gemenc Zrt. élen jár.     

Magyarország számos gyönyörű látnivalót kínál, és a járványügyi helyzetben az is fontos, hogy a belföldi kirándulások biztonságosak is. A felújított hajósszentgyörgyi vendégház hozzájárul ahhoz, hogy az idelátogató vendégek, turisták is megismerjék ezt a csodálatos térséget - mondta.    

 

A helyszínen kiosztott sajtóközlemény szerint az 1960-ban készült épület korszerűsítéséhez az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda 50 millió forint költségvetési támogatást biztosított a Gemenc Zrt.-nek a turistaház-fejlesztési programon keresztül.

Forrás: AM Sajtó


 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.