FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-07-21

TERMOSTAR Lakossági Fásítási Programja Kecskeméten

Sok-sok egyénileg elültetett fa alkotja majd azt a nagy, közös erdőt, amely a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. által kezdeményezett és támogatott lakossági faültetés eredményeképpen születik majd meg.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotók: Banczik Róbert/hírös.hu

Az "Ültess fát! Tegyük zöldebbé Kecskemétet!" elnevezésű akció keretében az idén 25 éves társaság 651 facsemetét adományoz az idén 651 éves városnak. Az esemény nyitánya a Cetrum Áruház megújuló környékének fásítása lesz.

 

A KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetben jelentette be hétfő délelőtt a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft., hogy lakossági fásítási programot indít el. Ennek keretében a társaság 651 facsemetét adományoz a városnak, melyet magánszemélyek, civil szervezetek és intézmények ültetnek majd el. Horváth Attila, a TERMOSTAR ügyvezető igazgatója elmondta: a jelentkezőktől - azon túlmenően, hogy vállalják a fák élethosszig tartó gondozását - azt kérik, hogy évről-évre dokumentálják a csemeték növekedését. A beküldött fotókat pedig egy applikáció segítségével bárki megtekintheti majd.

 

Az akció jelképes nyitánya a kecskeméti Centrum Áruház környékének fásítása lesz. A megújult teret összesen 32 új ültetésű fa - köztük juhar, kocsányos tölgy, tiszafa, boróka és normand fenyő - teszi majd még zöldebbé. Ezeket a 10 millió fa Kecskemét közösség tagjaival együtt fogják földbe helyezni.

Bekőné Polner Katalin, a jövőre harmincéves Juniperus Parkerdészet erdészeti igazgatója elmondta, hogy - Győri András, Kecskemét főkertésze jóváhagyásával - a lakossági faültetések céljára hat fafajtát ajánlanak. Három-három nagyobb és kisebb termetű közül választhatnak majd tehát az érdeklődők. A korai juhart, a keskenylevelű kőrist és a kislevelű hársfát elsősorban közterületekre javasolják - bár utóbbi nagy alapterületű udvarokban is elférhet -, míg a nyírfa, a díszkörte és a díszalma a kiskertekben is jó otthonra találhat. A fajtától függően két-három éves, suhángméretű - vagyis másfél-két méter magas - facsemetéket - lombhullatás után, nyugalmi állapotban emelik majd ki és szabadgyökeresen adják majd át új tulajdonosaiknak. Az átadások sora az időjárás függvényében várhatóan október végén, de inkább november elején kezdődhet majd meg.

A TERMOSTAR Lakossági Fásítási Programra a cég honlapján létrehozott regisztrációs felületen augusztus 1-jétől jelentkezhetnek az érdeklődő magánszemélyek, civil szervezetek és intézmények. (Addig előzetes igénybejelentésre van mód a zoldkecskemet@termostar.hu e-mail címen. Az igénylők a javasolt fajták közül választhatják ki az ültetési terület adottságainak leginkább megfelelőt.

Magánszemélyek max. 2, civil szervezetek és intézmények max. 35 facsemetét igényelhetnek, amelyeket Kecskemét közigazgatási területén kell elültetniük.

A facsemetéket október végétől, november elejétől lehet majd átvenni a KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetben. Fontos, hogy akik közterületen kívánják elültetni a fákat, azoknak az ehhez szükséges engedélyt saját maguknak kell beszerezniük.

Forrás: KecskemétiLapok


 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.