FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-05-15

Örökzöld sávot ültetett a Pfiffer Bútor

50 munkatársunk és a család üzenete, 50 facsemetével a jövő nemzedékének - a faültetés és gondozás, egyben komoly felelősségvállalás is, hiszen egy több évtizedig vagy akár egy évszázadig növekvő élőlény sorsa múlik azon, hogy mennyire körültekintően, alaposan járunk el.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Már hetek óta készültünk rá. Kiválasztottuk a megfelelő csemetéket, 80 cm mély gödröket fúrtunk, kialakítottuk az öntözési rendszert, megteremtettünk minden feltételt ahhoz, hogy a csemetéink szépen növekedjenek majd.

Nem újszerű dolog a Pfiffer Bútor csapatánál a faültetés. A mintegy 3,5 hektáros területünkön, munkatársainkkal, több alkalommal is sokféle növényt ültettünk már, így mára már több mint 1200 különböző növény színesíti telephelyünk flóráját, köztük megtalálható a 3 szelíd gesztenyefa, ami minden szeptember végén ad gyümölcsöt, a család és a munkatársak nagy örömére. Több tucat általunk ültetett törökmogyoró fa is hozza termését évről évre, melyek a telephely nyugati és északi határvonalát is jelzik egyben. Az ügyvezető mindkét unokája születésének alkalmával egy-egy diófát ültetett (már úton van a harmadik).

A fák és a belőlük készült igazi tömörfa bútorok, kulcsszerepet játszanak egészségünk megóvásában, udvarunkban a környezetünk tüdejét jelentik, port és zajt szűrnek, párologtatással csökkentik a nyári forróságot. Otthonunkban az igazi tömörfa bútorok, levegőt tisztítanak, kiegyenlítéssel páratartalmat és hőmérsékletet szabályoznak, rendkívüli tartósságuk mellett felújíthatóak a biológiai körforgásban újra hasznosíthatóak és nem utolsósorban a lelkünket is gyönyörködtetik. Ahogy azt elődjeink is megfogalmazták minden fának lelke van.

Erősítjük föld anyát, rajongunk a természetért, nemcsak csodaszép tömörfa bútorokat készítünk, hanem környezetünket is zöldítjük. A Pfiffer Bútor Mór Kft. nagy figyelmet fordít arra, hogy a bútoraihoz felhasznált rönköket, olyan erdőgazdálkodóktól szerzi be, ahol garantált a tartamos erdőgazdálkodás, ahol több fát ültetnek, mint amennyit kivágnak.

50 facsemete, 50 munkatársunk és a családtagok örökzöld, nevesített üzenete a jövő nemzedékének. Emléket állítottunk annak, hogy a 2020-as év nehézségei és kihívásai ellenére, előre megyünk. Csapatunk összetart, mert együtt mindenki többet ér, és az élet nem áll meg, sőt.

"Hűs árnyékot vet nyári délben; tűzzel engesztel fagyos télben; virágot ád a szerelmesnek, gyümölcsöt - makkot az éhesnek, ágyat az ifjú párnak, bölcsőt a kisbabának, koporsót - fejfát a halottnak; szolgál minden elevent; sátorfát és szelement, hajót, árbócot és vitorlát, kútágast, gémet és sudárfát, kútostorra vedret, házba teknőt - csebret, jármot - rudat - szekeret, ásónyelet - gerebent, vesszőt a rossz gyereknek, fegyvert a hadseregnek, asztalt - széket, hegedűt, kerítést és fabetűt, annyi mindent ád a fa; úgy áll felettünk áldó kézzel, mint egy ősapa, ágán gyümölccsel és odvában mézzel, mint ősanyánk maga." Erdélyi József: Fa


Pfiffer Bútor Kft.

(x) Pfiffer Bútor Mór - Örök Érték

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.