FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-05-14

15.000+ jelentkező az Újratervezés programra

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban megnyílt a jelentkezési lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra május 11-én - jelentette be György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Az első nap végére már több mint 15 ezren jelentkeztek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Elmondta, a felnőttképzésre május 22-e 12 óráig bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel, interneteléréssel. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.

A május 25-én induló ingyenes képzésre a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon lehet jelentkezni - tette hozzá.

Az ITM államtitkára kifejtette, hogy a koronavírus váratlan helyzet elé állította a gazdaságot, ugyanakkor egyben új lehetőséget teremt mindenki számára. A turizmus, a vendéglátás megtorpanása, a távoktatásra történő átállás, az interneten rendelt házhozszállítás megerősítette és felgyorsította az elmúlt években már érzékelhető folyamatot, az informatikai és számítástechnika felértékelődését - mutatott rá.

György László hangsúlyozta, gazdaságstratégiai szempontból fontos az informatikai tudást és képzettséget igénylő munkahelyek megőrzése, létrehozása, mivel ezek válságállók, magas hozzáadott értékűek, hozzájárulnak a gazdaság versenyképességéhez és a magyar családok gyarapodásához.

Az államtitkár elmondása szerint a 8 hetes informatikai alapozó ingyenes képzést többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak, idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést.

 

A képzésben törekednek az alapoktól kezdve a mindennapi életben hasznos ismeretek átadására, megerősítésére - tájékoztatott az ITM államtitkára. Hozzáfűzte, hogy az informatikai képzést elvégző szülők könnyebben tudnak segíteni a gyerekeknek is a távoktatásban.

György László elmondta, hogy a résztvevők a képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetnek a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban. A képzés végére a résztvevők Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.

György László jelezte, a kurzus záróvizsgával zárul, amelynek sikeres teljesítése egyben lehetőség ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen tovább tanulni majd a programban elérhető IT-képzések egyikén.

A 8 hetes alapozó képzésre épülő struktúraváltó oktatások várhatóan augusztusban indulnak - jelezte az ITM államtitkára. (2020-05-11)

 

"A gazdaságvédelmi akcióterv keretében a kormány célja, hogy a veszélyhelyzet munkaerőpiacot érintő hátrányos következményeinek elhárítása céljából a munkavállalók és az álláskeresők számára új kompetenciák megszerzését biztosítsa struktúraváltó felnőttképzési program keretében, hogy az állásukat elvesztők lehetőséget kapjanak a karrierváltásra új kompetenciák megszerzésével, amely hosszú távon hozzájárul Magyarország gazdasági növekedéséhez.

Mindezekre tekintettel Magyarország Kormánya az Európai Unió által biztosított forrásból 2020. május 11-től elindítja az Újratervezés Programot."

 

Forrás: MTI

 

ITM: 15 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai oktatásra

 

A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatornán.

 

György László elmondta, a koronavírus-járvány miatt sokaknak felszabadult valamennyi ideje, sőt többen - ideiglenesen - elveszítették az állásukat, így ezt a helyzetet ki lehet használni arra, hogy fejlesszék digitális ismereteiket, annak érdekében, hogy a XXI. században akár a "jég hátán" is megéljenek.
    

György László kifejtette: az intenzív képzést befejező vállalkozók például képesek lesznek arra, hogy megtervezzék a cégük honlapját, vagy lefolytassanak egy kampányt a közösségi médiában. Ugyanakkor alapvető programozási és módszertani ismereteket is magukévá tehetnek - fűzte hozzá.
Kiemelte, az oktatás mindenkinek hasznos tudást kínál, azoknak pedig, akik szeretnék átképeztetni magukat, elindul egy - erre épülő - 100 százalékban államilag támogatott informatikai képzési program.

 

Forrás: MTI

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.