FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-04-27

Soproni Parkerdő csodái otthon

Beköltözteti a Soproni Parkerdő érdekességeit és aktualitásait az otthonainkba a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. A vállalat színes online tartalmaival nem csupán a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolában tanuló gyermekek figyelmét szeretné fenntartani a természet iránt, hanem a szüleikét, nagyszüleikét is. Az online térben megosztott tartalmak nagy sikernek örvendenek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája  tantermi és  erdei foglalkozások formájában már a téli hónapokban elkezdte a gyermekek felkészítését, hogy tavasszal már kivihessék a soproni erdőkbe a csoportokat. Ez a folyamat a járvány miatt megszakadt - a folytatásra azonban óriási igény mutatkozott, ezért a TAEG Zrt. szakemberei elkezdtek keresni új felületeket és megoldásokat.

 

- Látva a saját gyermekeim, ahogy otthon tanulnak a digitális csatornákon keresztül, nekünk is el kellett gondolkodnunk azon, hogy miként fér bele az otthonlétbe a tananyag mellé az erdő, mint témakör - osztotta meg velünk dr. Takács Viktor, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője. - Így a meglévő digitális anyagok mellé elkezdtünk mi is új tartalmakat kidolgozni - fűzte hozzá.


Dr. Takács Viktor, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársai több felületen, változatos tartalmakkal szeretnék elérni, hogy a gyermekek és szüleik a négy fal között ülve is folyamatosan ismerkedhessenek a természettel - különös figyelmet fordítanak a Soproni Parkerdő kincseire, aktualitásaira.

 

- Az elsődleges fórumunk a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolának a közösségi oldala, valamint a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. honlapja is tartogat számos kiadványt letölthető formátumban - tudtuk meg a tangazdaság vezetőjétől. - Van egy médiagyűjteményünk is a www.taegrt.hu honlapon. Ezeken a fórumokon igyekszünk a saját és más szakmai műhelyek, erdei iskolák, múzeumok, egyesületek érdekes, valamint értékes tartalmait népszerűsítjük. Megosztunk cikkeket, videókat és akár egy-egy sokatmondó képet. Természetesen mi is folyamatosan tudósítunk a soproni erdőket érintő fejleményekről, az itt zajló munkákról, például a gyakran történő karbantartásokról, felújításokról - fejtette ki.


A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája rendszeresen szervez értékes programot a gyermekek számára.

A tartalmak közül vannak olyanok, amelyekre különös gondot fordít a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is. Országszerte sokan, többféle vetélkedővel igyekeznek a természet iránti kíváncsiságot fenntartani - a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola is hirdetett egy online megmérettetést.

 

- Ez a vetélkedő még április 26-ig, vasárnapig él. Ezzel a kezdeményezéssel az a fő célunk, hogy az általunk értékesnek vélt információk közül a résztvevők maguk fedezzék fel azokat az apró részleteket, amelyek számukra is később fontosak lesznek - világított rá dr. Takács Viktor. - Jelenleg a résztvevők körét nem szűkítettük le, így nem csak a gyerekek, hanem a velük otthon lévő testvéreik, szüleik, akár nagyszüleik is részt vehetnek ebben a kis játékban - hangsúlyozta.

 

Az elmúlt hetek tapasztalatai meglepően jók az erdei iskola számára, az emberek érdeklődése folyamatos, többen keresik az intézményt Facebook üzenetben, e-mailben, telefonon - a szakértők így biztosan nagy lendülettel folytatják a közös munkát a digitális térben. Az így megszerzett tudást a gyermekek biztosan eredményesen tudják majd hasznosítani a jövőben az erdei iskolai foglalkozások során. 

 

Forrás: Sopron Média

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.