FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-03-18

Készülünk a távoktatásra - Soproni Egyetem

A járványügyi veszélyhelyzet miatt előrehozott tavaszi szünetben természetesen folynak az előkészületek a Soproni Egyetemen annak érdekében, hogy a jövő héttől minél zökkenőmentesebb legyen az átállás a távoktatásos rendszerre.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

frissítés: március 19. 16.03-kor az egyetem facebook oldaláról

"Mint ismeretes, 2020. március 23. hétfőtől visszavonásig az egyetemi oktatás távoktatás formájában zajlik. Nagy valószínűséggel a tananyag átadása a szorgalmi időszak végéig ezen formában fog megvalósulni.

 

A mai napon a Soproni Egyetem hallgatói Neptun üzenet formájában részletes tájékoztatást kapnak a távoktatással kapcsolatos tudnivalókról. Emellett elindult a http://tavoktatas.uni-sopron.hu/ aloldal, ahol a távoktatásban használt alkalmazásokról, programokról szerepel bővebb információ és használati útmutató."

*********************************************************

 

Erről a munkáról kérdeztük röviden prof. dr. Náhlik Andrást, az egyetem rektorát. Terveink szerint a szünet minden napján beszámolunk erről a tevékenységről, tájékoztatva Egyetemünk polgárait az előkészületekről. 

 

Rektor Úr! Múlt hét szerdán jelentette be a Kormány, hogy intézménylátogatási tilalmat rendel el a felsőoktatási intézmények tekintetében. Múlt hét csütörtökön és pénteken rektori szünet volt, most az előrehozott tavaszi szünetet töltik a hallgatók, a jövő hét hétfőtől pedig távoktatásos formában folytatódik a képzés. Milyen előkészületek történtek most ennek érdekében?  

Mindenekelőtt azt szükséges leszögezni, hogy a Soproni Egyetem oktatói mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a hallgatók részére biztosítsunk minden szükséges tananyagot ahhoz, hogy a félév követelményeit teljesíteni tudják.  Természetesen az új helyzet új megoldásokat követel, ezért ezen a héten valamennyi oktató és tárgyfelelős azt a feladatot kapta, hogy tekintse át, milyen módon lehetséges a tudás átadását a legjobban megoldani. Ennek az összeállítása folyik most, erről a munkáról a Minisztériumot is tájékoztatnunk kell. Az már most látható, hogy nem lehet, nem lesz egységes forgatókönyv ebben a tekintetben: különböző megoldásokra, különböző módon történő kapcsolattartásra kell számítani, de egy szabályt nem kerülhetünk meg: ez a kapcsolattartás nem lehet személyes, csak a virtuális térben, esetlegesen telefonon történhet.  

 

Mire készüljenek, mire számíthatnak a hallgatók?

Még a tanulást megelőzően is rendkívül fontos, hogy a tavaszi szünet időtartama alatt figyeljék és minden körülmények között tartsák be a Kormányzat és az Operatív Törzs utasításait, viselkedjenek felelősen ebben a helyzetben.

Egyetemi polgárhoz méltó, felelős viselkedést kérünk és várunk a tananyag elsajátítása tekintetében is valamennyi hallgatótól ebben a rendkívüli helyzetben. Folyamatosan kísérjék figyelemmel az Egyetem és oktatóik tájékoztatásait, és készüljenek arra, hogy március 23-tól folyamatosan, napi szinten foglalkozzanak a tananyag elsajátításával. Terveink szerint ez interaktív módon, tehát nem csak egyirányú kommunikációval történik, hanem a hallgatóknak folyamatosan kell visszajelezniük a feladatok elvégzéséről. 

 

A hallgatóknak el kellett hagyniuk a kollégiumot is.

Így van, és ez ekkora létszámnál, ekkora szobaszámnál és ennyi épületnél egyáltalán nem kis feladat. El kell mondanunk, hogy további nehézséget jelent a központi Operatív Törzs március 14-én szombat este érkezett, teljes kiürítésre vonatkozó döntésének való megfelelés. Erre a hallgatók döntésemnek megfelelően 17-én kedden délután 14 óráig kaptak lehetőséget, akár hallgatótársuk írásbeli meghatalmazásával is. A külföldi hallgatók, és néhány magyar hallgató méltányossági kérelme alapján itt maradhatott, részükre folyamatos tájékoztatást adnunk a tennivalókról.

Forrás: Soproni Egyetem

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.