FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-02-20

FALCO Zrt - recycling technológia fejlesztése

A nagy múltú szombathelyi FALCO Zrt., a hazai faforgácslapgyártás megteremtője és mára már egyetlen hazai képviselője. Az európai és a magyarországi faipari ágazat egyik meghatározó szereplőjeként nem csak elkötelezett annak érdekében, hogy minden, a működési területét érintő környezeti normát és előírást betartáson, de túl is teljesíti azokat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Ehhez tartozik a forgácslap gyártástechnológiájának fejlesztése, melynek Dr. Nemény András polgármester úr is kiemelt jelentőséget tulajdonított.

 

A FALCO Zrt. ennek érdekében a Szombathely Megyei Jogú Város vezetésével történt előzetes egyeztetés során ismét bizonyosságot tett afelől, hogy az anyagában újrahasznosítható fahulladék-feldolgozást megvalósító technológiai fejlesztés felgyorsításával, valamint a korábbi beruházásokkal rövid időn belül eleget tesz a vele szemben támasztott környezetbarát működés követelményeinek, hogy ezzel fontos partnere legyen Szombathely városának a fenntartható és környezettudatos gazdasági növekedésben. A Kronospanhoz való csatlakozása óta eltelt időszakban a FALCO Zrt. közel 50 milliárd Forint, mintegy 158 millió Euró értékű technológiai, technikai, energiahatékonysági, környezetvédelmi és zajvédelmi beruházást hajtott végre.

 

A FALCO Zrt. mint eddig mindig, ezúttal is megerősíti azirányú elkötelezettségét, hogy a legmagasabb környezetvédelmi normáknak való megfelelés, a legmodernebb termelési egységek és a lakosság általi elfogadás alapvető feltételei annak, hogy a vállalat fenntartható telephelyet alakíthasson ki. Mindezt az is bizonyítja, hogy a faipari ágazatot képviselve, 2019 novemberében elsőként csatlakozott a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), a Holland Nagykövetség és az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére megalakult magyarországi Körforgásos Gazdaság Platformhoz a fenntartható faipar megteremtése érdekében.

Egyetértve a Platform célkitűzéseivel a FALCO Zrt. egyértelműen kifejezte szándékát, hogy a tevékenységi területén, továbbá a partneri és szakmai kapcsolataik révén erősíteni és segíteni kívánja a körforgásos gazdaság megvalósítását. Célja továbbá, hogy a nemzetgazdasági érdekeket figyelembe véve, tevékenysége során a hulladékgazdálkodásban érdekelt cégekkel, a Soproni Egyetemmel és a faipar további szereplőinek bevonásával, átgondoltan kidolgozza, létrehozza és technológiai fejlesztéseivel meg is valósítsa, a hazai fahulladékok biztonságos gyűjtését, kezelését és feldolgozását, így segítve az Európai Unió hazánkkal szemben támasztott fahulladék-gazdálkodással kapcsolatos elvárásainak megvalósulását.

 

Ezek a célok messzemenőleg összhangban vannak Szombathely Megyei Jogú Város vezetésének, továbbá a cég tevékenységével érintett környező és Szombathely város teljes lakosságának érdekeivel.

Forrás: FALCO Zrt.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.