FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-02-04

Minden, amit az akkus gépek tárolásáról tudni érdemes

Mi a megfelelő hőmérséklet az akkus kerti gépek tárolására? Esőben használhatjuk őket? Optimálisan töltjük az akkukat? És vajon van még más is, amivel érdemes lenne tisztában lennünk?

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Bár kerti növényeink épp téli álmot alszanak és az ablakon kitekintve sem a tavasz rohamos közeledte jut eszünkbe, mégis hamarosan egyre több időt tölthetünk el kint az otthonunk körül családtagjainkkal és barátainkkal. Épp ezért nemcsak a téli szendergésből ébredő növényvilág igényel törődést, hanem a kerti gépeink is. A STIHL most tippeket ad ahhoz, hogyan tároljuk akkumulátoros gépeinket a maximális élettartamuk elérése érdekében.

Tavasztól késő őszig szinte minden hétre jut valamilyen kerti teendő, végre egyre több időt tölthetünk a szabadban kertünk és növényeink ápolásával. Ezért fontos, hogy milyen gépekkel vesszük magunkat körül és azokat hogyan tároljuk. Az akkumulátoros kerti gépek a kiváló teljesítményük mellett számtalan előnnyel rendelkeznek. Használatukkal többek között megszabadulunk a füsttől és a zajoktól, amelyet bizonyára a környezetünk is értékelni fog. A STIHL környezetbarát akkumulátoros gépei ráadásul a fejlett technológiának köszönhetően hosszú távra szólnak, kezelésük egyszerű, formájuk kompakt, súlypontjuk a megfelelő helyen található, így valóban megkönnyítik a házunk vagy a nyaralónk körüli kerti munkák elvégzését.

A STIHL Compact akkumulátorrendszer tökéletes választás a kisebb kertben elvégzendő feladatokhoz. A kizárólag ezzel a rendszerrel kompatibilis új, cserélhető STIHL AK lítium-ion akkumulátorok magasabb teljesítményt kínálnak a nagyobb területen végzett munkához is. Csekély súlyuk mellett is kimagasló a teljesítményük, tartósak, sokszor tölthetők.

Tippek az akkus gépek hosszabb időtartamú használata érdekében:

 

#1: Az akkut nem szükséges teljesen lemeríteni első használat előtt

Jó hír, hogy megvásárlásuk után azonnal használatba vehetők, a hagyományos akkukkal ellentétben már nincs szükség kisütésükre, majd a teljes feltöltésre.

 

#2: Ne várjuk meg, hogy az akkuk lemerüljenek

A mai modern technológián alapuló akkumulátorokat nem szükséges 100 százalékosra feltölteni. Nem kell oda figyelni sem a töltési ciklus hosszára, sem a használati idő hosszára, mert ezek az akkumulátorok bármikor tölthetők, akár 5-10 perces résztöltéssel, akár a teljes töltési ciklus végéig is. A LED-es töltöttségjelző ebben nagy segítséget nyújt, gombnyomásra kijelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát, és a töltési folyamatról is tájékoztat.

 

#3: Az akkut tartsuk távol a nedvességtől, párától

Az akkumulátorokat szélsőséges időjárási tényezőktől (erős napsütés, nagy meleg, eső, fagy) óvni kell. Tiszta, száraz, vegyszerektől mentes helyen tároljuk őket, így várható a leghosszabb élettartam. Az ideális töltöttségi szint hosszabb tárolás esetén 50 százalékos töltöttség.

 

#4: Tárolásukhoz biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet

A lítium-ionos akkumulátorok tárolás közben alig veszítenek a töltöttségükből, 0 fok alatti hőmérséklet esetén azonban hamar lemerülnek. Éppen ezért fontos odafigyelnünk arra, hogy száraz, fagymentes, biztonságos helyen tároljuk gépeinket és akkumlátorainkat, erről minden STIHL akkumulátoron piktogram tájékoztat.

Akkumulátoraink a legnagyobb gondoskodás mellett is elérik élettartamuk végét, ilyenkor környezetünk védelme érdekében fontos, hogy ne a háztartási hulladékok közé dobjuk őket, hanem vigyük egy STIHL szakkereskedésbe vagy egy veszélyeshulladék-kezelőhöz.

 

Az akkumulátorokról további információ elérhető a www.stihl.hu vagy a www.stihlnemzedekek.hu oldalakon.

 

 

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. A vállalatot 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas STIHL Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas STIHL Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

 

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.


(x) Andreas Stihl Kft.

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.