FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-01-17

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj - 2020

Együttműködő vállalati partnereket keres a Magyar Formatervezési Tanács a Moholy Ösztöndíjhoz! Ha vállalkozása saját termék fejlesztését, piaci bevezetését tervezi, megújítaná brandjét, újragondolná egy termékcsaládját, itt a lehetőség, hogy fiatal tervező bevonásával, költséghatékonyan lépjen!

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A program valós szakmai megbízáshoz segíti hozzá a tehetséges fiatal tervezőket, a vállalkozásoknak széles tervezői merítést biztosít, az együttműködések a sikeres projekteken túl hosszú távon a hatékony kommunikáció, tervezői-gyártói partnerségek kialakítását szolgálhatják.

 

Az együttműködési lehetőségek részletes leírása:

 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szervezeti egységeként működő Magyar Formatervezési Tanács kezelésében álló ösztöndíjprogramot a Magyar Formatervezési Tanács 2020-ban is meghirdeti. A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázat a fiatal, szakirányú végzettségű tervezők számára biztosít 6 hónapos ösztöndíjat, bruttó 150 eFt/hó/fő összegben szakmai programjuk megvalósítására.

Az ösztöndíjprogramot a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és csatlakozó gazdálkodó szervezetek finanszírozzák. Vállalkozások 2008 óta kapcsolódhatnak be a programba, a visszajelzések szerint mind a cégek, mind az ösztöndíjasok eredményesnek, fontos tapasztalatszerzésnek ítélték a közös munkát. Nagy örömünkre a programban visszatérő vállalkozások az együttműködő partnereink.

 

A Magyar Formatervezési Tanács szakmai partnereinek az együttműködés két formáját ajánlja fel:

 

A/ FELADATKIÍRÓ Az együttműködés alapesetében a gazdálkodó szervezet meghatározott feladatot ír ki a pályázati felhívásban, amire projektötletekkel pályázhatnak az alkotók. Amennyiben a pályázatot a ösztöndíjbizottság megítéli, úgy az ösztöndíjas elnyeri az állami ösztöndíjat a vállalkozás által meghatározott programfeladatra. Ennek keretében az ösztöndíjas az ösztöndíjprogram féléves futamideje alatt dolgozik a cég által kiírt feladaton, problémán, konzultálva az ösztöndíjbizottsággal és a céggel, azzal, hogy a feladatkiíró vállalkozásnak segítenie kell az ösztöndíjast konzultáció biztosításával, a gyártási / megvalósítási folyamatok megismertetésével. Az ösztöndíjas a bizottságnak beszámoló keretében ad számot munkájáról, melyen a vállalkozásnak is értékelnie kell az eredményt, az ösztöndíjas munkáját. Az együttműködő vállalkozással a Magyar Formatervezési Tanács egy szándéknyilatkozatot, az ösztöndíjassal szerződést ír alá.

 

B/ TÁRSFINANSZÍROZÓ Az együttműködés kiemelt formájában a vállalkozás az ösztöndíjprogram 6 hónapos futamidejére vállalja a bruttó 150eFt./hó/ösztöndíj folyósítását, az általa megfogalmazott, konkrét feladat/fejlesztés/probléma megoldására, kvázi foglalkoztatva az ösztöndíjast. Az ösztöndíjprogram kezelője, a Magyar Formatervezési Tanács vállalja az ösztöndíjprogram lebonyolításának költségeit, azaz biztosítja a pályázat közzétételét, működteti az ösztöndíjbizottságot, megrendezi a beszámoló kiállítást, biztosítja a beszámoló katalógust, az eredményre sajtókommunikációt szervez. A katalógust hazai és nemzetközi fórumokon terjeszti és médiafigyelmet irányít az eredményekre. Az ösztöndíjas így szakmai tapasztalatot, "éles" feladatot kaphat, az együttműködő vállalkozás pedig egy, az általa meghatározott feladatát tudja megoldatni, a piaci árnál alacsonyabb ráfordítással. Az ösztöndíjas a vállalkozásnak és az ösztöndíjbizottságnak számol be. A cég az általa meghatározott módon konzultálhat, de ezt a lehetőséget biztosítania kell, támogatva a fiatal alkotó szakmai fejlődését, betekintést adva a gyártási folyamatokba. Örömmel vesszük, ha esetleg további lehetőséget is tud biztosítani (pl: szállást, vagy utazási költségtérítést, műhelyhasználati lehetőséget stb). Az együttműködő vállalkozással a Magyar Formatervezési Tanács, illetve a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala együttműködési szerződést ír alá, illetve javasoljuk, hogy a cég külön kössön felhasználási szerződést az ösztöndíjassal.

 

A fent vázolt konstrukciókat a piaci szereplők javaslatára dolgoztuk ki, az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a hármas együttműködés minden fél számára előnyös és hasznos, jól mutatja ezt az is, hogy visszatérő céges együttműködéseink vannak, illetve több együttműködés nyomán alkalmazta később az ösztöndíjast a vállalkozás.

 

Irodánk az aktuális felhívást 2020. február elején tervezi közzétenni, a beérkező pályázatok kétfordulós értékelésére márciusban kerül sor, a program futamideje 2020. április-október.

 

Érdeklődésük esetén kérem, vegyék fel velem a kapcsolatot, jelezve, hogy milyen formában képzelik el az együttműködést, feladatkiíró vagy társfinanszírozó, (ennek megfelelő együttműködési szerződést / szándéknyilatkozatot kell kössünk), illetve milyen feladat kerülne megfogalmazásra.

 

Szíves tájékoztatásul: a 2019. évi felhívásunk, illetve további információ találhatóak a programról, és a korábbi évek katalógusai is innen letölthetők.

 

Bízunk benne, hogy a FATÁJ olvasói közül többen is látnak lehetőséget az együttműködésre és izgalmas feladatkiírásokkal partnereink között üdvözölhetjük őket.

 

Üdvözlettel,

Majcher Barbara irodavezető/head of office

Magyar Formatervezési Tanács Irodája

E:barbara.majcher@hipo.gov.hu

T:+36/1 474-55-87 www.facebook.com/magyarformatervezesidij

Forrás: MMFT

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.