FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-01-14

A hatékonyságot növelni kell

Jelentős szervezeti változások zajlanak a Bakonyerdő Zrt. életében. A legfontosabb döntés: a jövőben a zalahalápi parkettagyár önállóan, BEFAG Parkett Kft. néven végzi a tevékenységét. Ez a lépés további átalakításokat indukál.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Varga László fontos változásokról tájékoztatott

Régóta fennálló probléma, hogy a faipar mint vállalkozási tevékenység nehéz terhet jelent a Bakonyerdő Zrt. számára, már jó ideje terveztünk szervezeti változást. A fűrészáru és parketta értékesítését végző munkatársaink a központ szervezeti egységéhez tartoztak. Úgy gondoltuk, a termelés és a kereskedelem sokkal hatékonyabban tud együttműködni, ha e két tevékenység közvetlenül a gyáregységekhez kerül, kezdtük a beszélgetést Varga László vezérigazgatóval.

A tavasz végén, nyár elején azt tapasztaltuk, hogy az eddig folyamatosan jól teljesítő és növekedést mutató erdőgazdálkodási tevékenységből származó árbevétel megtorpant. Ezzel együtt erőteljesebben jelentkeztek a faipari értékesítési problémák. Be kellett látni, a központból nem lehet hatékonyan hatni a faipari gyáregységekre, hogy csak annyit és azt termeljenek, amennyit el tudnak adni. Eddig a gyárak teljesíteni akarták a termelési feladataikat - úgy tűnt, két külön életet élnek. Ez arra késztetett bennünket, hogy elindítsuk ezt a folyamatot.

Egy önállóan működő vállalkozás alapítása akkora horderejű dolog, amihez alapítói határozat szükséges. Átgondolt egyeztetések eredményeként jutottunk el oda, hogy november 25-én megérkezett a 13/2019. számú Alapítói határozat.

A tulajdonos engedélyezte a BEFAG Parkett Kft. megalapítását, amely száz százalékban Bakonyerdő Zrt.-tulajdonú társaság. (FATÁJ kiegészítés: az új társaságot 2019. december 20-án jegyezte be a cégbíróság.)


Az Európai Parkettaszövetség elnökének és főtitkárának októberi látogatása a parkettagyárban

Varga László hangsúlyozta, a faiparban még mindig nagyon sok belső tartalék van, ezek kezelése érdekében hoztuk meg a döntést. Az új vállalkozás létrejöttével az eddiginél hatékonyabb munkát várunk el. Az erdőgazdaság szavatolja, hogy a munkatársak folyamatos jogviszonnyal kerülnek át az új társasághoz, senkit nem érhet hátrány. Arra is ígéretet teszünk, hogy a hűségjutalom, a felmondási idő sem veszik el. Nyilván a leányvállalatnál és a Bakonyerdőnél egységesen fogjuk kezelni a bérfejlesztés és a Cafeteria juttatások mértékét is.

A BEFAG Parkett Kft. ügyvezető igazgatója Pauer Károly korábbi főmérnök lesz. Az új társaság felügyelőbizottságába Czáider Gábor György, Olmosi Mariann és Schweighoffer Ottó kerül. Somogyi Imre gyárigazgató lesz a termelési igazgató, a kereskedelmi igazgató pedig Kovács Miklós lesz.

A BEFAG Parkett Kft. létrehozása további személyi változásokat is indukál. Zalahalápra kerül át Steiner Zsolt belföldi kereskedelmi vezető, valamint az értékesítéssel kapcsolatos ügyintézést ellátó munkatársak is.

Az egykori faipari termelési és kereskedelmi osztály osztályvezető-helyettese, Weiblné Balogh Emese a kontrolling osztályon a faipari statisztikák elemzésével, a döntések előkészítésével segíti majd a Bakonyerdő Zrt. faipari stratégiáját. Paluska Tibor faipari technológusként Zalahalápon fog dolgozni, tőle a termelési, kereskedelmi folyamatok minél jobb összehangolását várjuk. Emellett szeretnénk egy olyan kollégát szerződtetni, aki 2020. év elejétől Kovács Miklós munkáját tudja segíteni.

A Franciavágási Fűrészárugyár a jövőben közvetlenül a termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyetteshez fog tartozni. A fűrészáru-kereskedő Bodnár Mihály, a Franciavágási Fűrészárugyár munkatársa lesz.

A tulajdonosijog-gyakorló elvárja, hogy a természetvédelem kiemelt szerepe hangsúlyosan megjelenjen az erdőgazdálkodási tevékenységben. A Bakonyerdő Zrt. vezetése úgy döntött, hogy Váradi József tevékenységi köre kibővül, erdőgazdálkodási és természetvédelmi főmérnök lesz. Kovács Bélatermészetvédelmi főelőadóként átkerül közvetlen irányítása alá.

Patocskai-Lunk Eszter a szülési szabadság után ismét munkába állt. Elégedettek vagyunk a jelenlegi Bakonyi Kisbetyár Erdei Iskola vezetőjének, Csiszár Adriennek a munkájával, ezért új feladattal bíztuk meg. Tulajdonosi elvárás, hogy az elért eredményeket kellőképpen kommunikáljuk, így a többi erdőgazdasághoz hasonlóan létrehoztuk a kommunikációs vezetői státuszt. Ezt a pozíciót kapta meg Eszter. Neki a jövőben Novákné Szőke Anettel kell szorosan együttműködnie, Anett a jövőben a Bakonyerdő Zrt. marketingeseként tevékenykedik.

Az erdészeti tervezési és szakfelügyeleti osztály korábban a termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyetteshez tartozott, terveink szerint a jövőben vagyongazdálkodási osztályként közvetlenül a vezérigazgató hatáskörébe kerül.

Természetesen ezek a szervezeti változások akkor lesznek véglegesek, ha az erdőgazdaság felügyelőbizottsága elfogadja az új Szervezeti és Működési Szabályzatot.

További írások olvashatóak a cég életéről a Bakonyerdő Zrt vállalati újságjának 2019. decemberi kiadásában.

Forrás: BAKONYERDŐ Zrt.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.