FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-27

Az idei Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyen Sopronban a fővárosiak taroltak

A BKSZC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapata nyerte idén a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyt. Második a Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium, a harmadik pedig a KAESZ másik csapata lett.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Kálóczi Márk, Szekeres Dániel és Telegdi Ádám a szakmai zsűri értékelése, valamint a szponzori feladatok eredményei alapján győztek, megelőzve a második helyezett Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziumot képviselő, Katona Kristóf, Oláh Péter és Papp Dávid alkotta gárdát. A Kaesz által delegált másik csapat tagjai, Kajli Zsolt Attila, Kokas Gábor és Hasulyo Krisztián a harmadik helyet szerezték meg.

 

Az első helyezett csapat. Kálóczi Márk, Szekeres Dániel és Telegdi Ádám. BKSZC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola.

 

A második helyezett csapat. Katona Kristóf, Oláh Péter és Papp Dávid. Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium.

 

A harmadik helyezett csapat. Kajli Zsolt Attila, Kokas Gábor és Hasulyo Krisztián. BKSZC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola.

 

Az idei gyakorlati feladat egy kis szekrény elkészítése volt, melyet Csicsics Gergő tervezett. A gőzölt bükkfából, valamint fenyőfából álló bútor tolóajtóval, rejtett fiókkal és polcos-rakodós résszel is rendelkezik. A zen hangulatú bútor legyártása számos ponton kívánta meg a versenyzők felkészültségét: éleken lévő lécbetét, fasíneken közlekedő ajtó, félig takart fecskefarkú fogazás, egy darabból álló ívelt lábszerkezet stb.

A 15 versenyző csapat közül senki nem távozott üres kézzel. A Festool már a verseny során ajándékkal kedveskedett nekik. A bronzérmes csapat tagjai egy-egy szerszámosládát vihettek haza, benne egy fanyelű asztalosvéső készlettel, átfordítható nyelű, 250 mm-es PILANA illesztőfűrésszel, gérvágó ládával és egy műanyag nyelű PILANA rókafarkú fűrésszel a Zomkó Kereskedelmi Kft. jóvoltából, valamint egy Falco ajándékcsomagot is kaptak. Utóbbinak a második és az első helyezett is örülhetett, ezen kívül az ezüstérmes csapat tagjai kaptak fejenként egy-egy Milesi ajándékcsomagot, amelynek tartalma: F-160 Plus S HPS festékszóró, sűrített levegő gyorscsatlakozással, RAL Kromosystem színkártya, vastaglazúr színminta, kültéri Classic kihajtható vékonylazúr és lucfenyő kihajtható vékonylazúr színminta. A győztesek pedig egy-egy értékes Festool TXS Li 2,6-Plus akkus fúró-csavarbehajtót nyertek.

 

Tóth Norbert, a szervező Magyar Asztalos főszerkesztője és Árkossy Tamás, az a zsűri elnöke

 

A dobogósok mellett több gárda kapott különdíjat a Leitz, a Remmers, a Jaf-Holz, a Kálmán Kft., és a BKIK jóvoltából. A különdíjak között volt egy 10 literes vizes bázisú, egykomponensű fedőlakk, három darab Bosch elektromos kéziszerszám, valamint ajándékcsomagok nagyértékű vásárlási utalványokkal.

Amíg a tanulók a tanműhelyben dolgoztak, kísérő tanáraik számára a verseny szponzorai tartottak előadásokat, valamint workshop beszélgetésen vettek részt a faipart és a faipari oktatást érintő témákkal.

Az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában megvalósuló kétfordulós rendezvény minden évben kiváló lehetőség arra, hogy az asztalos/faipari szakképzésben részt vevő iskolák diákjai megmérettessék magukat, tudásukat, találkozzanak a beszállító cégekkel, a szakmát kiszolgáló szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, olyan új anyagokkal és technológiákkal ismerkedjenek meg, amire az oktatás keretein belül kevésbé van lehetőségük.

 

 

A jó hangulatú, kétnapos soproni verseny részleteiről a decemberben megjelenő Magyar Asztalosban olvashat.

 

Forrás: faipar.hu

A faipar.hu fenti kapcsolója segítségével a versenyről további képek is láthatóak.

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.