FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-05

Brit megoldás a fásítások fellendítésére

50 millió font (kb. 19 milliárd forint) összegű Woodland Carbon Garanciarendszer arra ösztönzi a mezőgazdasági termelőket és a földtulajdonosokat, hogy több fát ültessenek el, és hozzájáruljanak az éghajlatváltozás kezeléséhez.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A brit kormány 50 millió font összegű támogatási programot indított a faültetés növelésére az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Az új erdei szén-dioxid garancia rendszer arra ösztönzi a gazdákat és a földtulajdonosokat, hogy több fát ültessenek el, és új erdőket hozzanak létre ellenérték fejében, és amint ezek a fák növekednek.

Anglia földműveseknek nyújt hosszú távú pénzügyi jövedelmet, amelyet be kell fektetniük a szén-dioxid megkötésbe - az a folyamat, amellyel a fák a légkörből megkötik és tárolják a szenet.

A sikeres résztvevők számára lehetőséget kínálnak arra, hogy a Woodland Carbon egységeket 35 éven keresztül eladják a kormánynak árverésen rögzített garantált áron, új jövedelmet biztosítva a földműveseknek, akik segítenek a vállalkozásoknak kompenzálni szénkibocsátásukat.

 

Zac Goldsmith erdészeti és éghajlatváltozási alkalmazkodási miniszter elmondta: Erdő telepítése kiváló módszer a klímaváltozás hatásainak leküzdésére. Támogatva azokat a mezőgazdasági termelőket és földműveseket, akik úgy döntenek, hogy befektetnek a faültetésbe, biztosak vagyunk abban, hogy küzdelmeink az éghajlatváltozással természet alapú megoldások révén történjenek, és - a 25 éves környezetvédelmi terv részeként - hozzájáruljanak ahhoz, hogy a környezet jobb állapotban maradjon, mint amit ma láthatunk.

A szén-dioxid erdőgarancia azt jelenti, hogy most nincs ok a fák ültetésének késleltetésére.

A fa értékes természeti érték, és természetes szén-dioxid-elnyelőként nélkülözhetetlen részét képezi az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek. Az erdők fontos szerepet játszanak az Egyesült Királyság azon erőfeszítéseiben, hogy 2050-ig elérjék a nettó szén-dioxid-kibocsátást, ezért a kormány elkötelezett amellett, hogy 2022-re 11 millió fát ültessen el. Ennek a rendszernek a finanszírozását a Kincstár bejelentette a 2018. őszi költségvetésben.

Azáltal, hogy több fát ültet és új erdőt hoz létre, a földművesek számos ökoszisztéma-előnyt kínálnak, például az árvízkockázat megelőzését, a talajmegőrzést és a biodiverzitás fokozását.

Sir Harry Studholme, az Erdészeti Bizottság elnöke elmondta: A Woodland Carbon Guarantee új, innovatív pénzügyi ösztönző a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Remélem, hogy a szén-dioxid-ár alátámasztása révén bizalmat fog adni a földtulajdonosok és a befektetők számára, és ösztönözni fogja a megfelelő fajták életképes mennyiségű ültetését. Örülök, hogy az Erdészeti Bizottság együttműködött a Defra-val a rendszer elindításában.

Több erdőterület létrehozása elengedhetetlen az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és a garancia hosszú távú biztonságot nyújt a földgazdálkodóknak a garantált szén-dioxid mennyiségért, amelyet fáik megkötnek és tárolnak.

Arra bátorítom az ültetvényeseket és az ültetésen gondolkodó földtulajdonosokat, hogy a jövő év elején megrendezésre kerülő első aukció előtt nézzék meg a rendszert, és jelentkezzenek a Woodland Carbon garanciára.

A kormány által kinevezett "fabajnok", Sir William Worsley elmondta: Az ország földművesei támogathatnak engem a fabajnokként betöltött szerepben azáltal, hogy kihasználják a további fák telepítésének környezeti és gazdasági előnyeit.

A Woodland Carbon garancia izgalmas lehetőséget kínál a földművesek számára, hogy jutalmat kapjanak a környezet fenntartható és hosszú távú javításáért.

Nem szabad alábecsülni a fák által az éghajlatváltozás elleni küzdelemben játszott szerepét, és a garanciavállalás igénybevételével döntő szerepet fog játszani az Egyesült Királyság azon erőfeszítéseinek segítésében, amelyek célja a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás 2050-ig történő elérése.

A Woodland Carbon garancia igényléséhez a földműveseknek regisztrálniuk kell projektjeiket a Woodland Carbon Code-dal - az Egyesült Királyság önkéntes erdészeti alkotóprojektjeinek szabványába, ahol tájékoztatást kapnak az általuk megkötött szén-dioxidról.

Forrás: Forestpress

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.