FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-07-23

Faápoló bajnokság a Margit-szigeten!

2019. július 27-28. között izgalmas programlehetőség kínálkozik a Margit-szigeten, ugyanis ott kerül megrendezésre az V. Faápoló Magyar Bajnokság. Az ingyenes rendezvényre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A kötéltechnikával végzett faápolás-fakitermelés egyike a legnehezebb foglalkozásoknak, ugyanis a fizikai erő mellett szükség van folyamatos figyelemre és elővigyázatosságra is ebben a veszélytelennek egyáltalán nem mondható szakmában. Az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. már a kezdetek óta szívügyének tekinti a biztonságos, szakszerű munkavégzést és a megfelelő munkakörülmények meglétét, ezért már az első alkalomtól kezdve támogatja a Faápoló Magyar Bajnokságot. 

Az esemény főszervezője Lajkó Bendegúz, az ország hivatalosan is legjobb faápolója, a STIHL "profi" arca. Bendegúz, már számtalanszor bizonyította szakmai tudását külföldi és belföldi versenyeken. A hobbijai sem átlagosak, hiszen szabadidejében íjászik, solymászik és sziklát is mászik, valamint ő mérte meg a Somogy-megyei Iharosberényi Erdészet területén álló duglasz fenyőt, amely 51 méter 65 centiméteres méretével Magyarország legmagasabb fája. 

 

A bajnokságon a nézők öt versenyszámot tekinthetnek meg, amelyek mindegyike a mindennapi munkát mutatja be: imitált munkamászástól Footlock, vagyis lábkulcsos technikával végzett kötélen történő felmászáson, a fa ágain történő gyorsmászáson, a társmentésen át a legnagyobb hozzáértést és tapasztalatot igénylő dobózsinór és súly dobásáig. "A dobósúly és -zsinór dobása az egyik legfontosabb technika a faápolásban. Ezzel a módszerrel juttatják a kötelet a fa koronájába, akár 25-30 méter magasságba"- ismerteti Lajkó Bendegúz a feladatot, majd folytatja: "A versenyen különböző pontértékű ágvillák lesznek kijelölve a fán, amelyekbe a versenyző behúzza a köteleit. A gyorsaság pluszpont, de mínuszpontot is okozhat, ha például a versenyző letör egy gallyat a fáról, vagy kidobja az eszközt a célterületről."

A szervezők a biztonságos és szakszerű munkavégzés mellett magát a szakmát is népszerűsíteni szeretnénk a fiatalok körében. "Szerintem ez a verseny mindenkinek érdekes lehet, függetlenül attól, hogy hobbi favágó, kertész, vagy teljesen laikusként érkezik ki. A faápolással ismerkedőknek pedig kifejezetten ajánlom, mert itt elsőkézből szerezheti meg a legszükségesebb információkat, ráadásul a hangulat is mindig kitűnő, minden érdeklődőt szeretettel várunk." - hangsúlyozta ki Bendegúz.

 

Az esemény hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.

 

 

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas Stihl Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas Stihl Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

Forrás: Andreas Stihl Kft.

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.