FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-06-18

Betyárvilág applikáció a Cuha völgy megismeréséhez

A Bakonyerdő Zrt. mobiltelefonos applikációt készíttetett Betyárvilág néven, aminek segítségével a bakonyi betyárok világát és a Cuha völgyet is jobban meg lehet ismerni - némi humorral fűszerezve.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Június 14-én, péntek délelőtt összegyűltek az érdeklődők Vinyén a Bakonyban, a Cuha patak közelében, a Kőpince fogadónál, hogy letöltsék, telepítsék és kipróbálják a "Betyárvilág-túra" ingyenes applikációt. Ebéd után, pedig sajtótájékoztatón mutatta be a Bakonyerdő Zrt. az új alkalmazást.

 

Varga László, Bakonyerdő Zrt. vezérigazgató:

Köszönti a vendégeket, munkatársakat a Bakonyerdő Bakonyszentlászlói Erdészeténél. Az elmúlt hetek nagy esői után ma meg a nagy meleg teszi próbára a kirándulókat. A mai és a további vélemények alapján szeretnék tovább fejleszteni ezt az applikációt.

 

 

A Bakonyerdőnek 3 megye területén vannak a vagyonkezelt erdei. A közjóléti fejlesztéseknél két dologra kell odafigyelni. Az egyik, hogy a közjóléti fejlesztések nagyjából arányosan legyenek elosztva a cég területén. Olyan területen, amelyet a természetjárók már amúgy is felfedeztek, oda tervezzenek közjóléti attrakciót. Mivel a Cuha völgy ilyen, azt gondolták biztosan sokan érdeklődnének a mobil applikáció iránt is.

Mindig lehangoló látvány látni családot, társaságot, melynek tagjai a telefonjaival vannak elfoglalva az egymással beszélgetés helyett. Gyakran már az alsó tagozatos gyerekeknek is egészen komoly telefonjuk van, s nagyon értenek hozzá. Ezért úgy gondolták, hogy a telefon tiltása helyett meg kellene próbálni kihasználni ezt az adottságot. Így jelöltek ki egy ösvényt, kiránduló útvonalat. A bakonyi betyárok híresek voltak, s szeretnék a világukat jobban megismertetni az ifjúsággal, hiszen szinte el sem tudják képzelni, mi is lehetett a betyárvilág.

A rajzfilm készítést és a modern technikát hívták segítségül, hogy kicsalogassák a gyerekeket szüleikkel együtt a természetbe. A GPS nyomkövetés segíti a pontról pontra eljutást, s minden ponton hasznos ismereteket szerezhetnek a Betyárvilág applikáció használói.

Minden ponton a kérdésre meg kell találni a helyes választ. Ha nem sikerül, akkor a program elviszi a kirándulót helytelen irányba, majd néhány 100 m után figyelmezteti őt a hibára.

Tapasztalatuk szerint a mai gyerekek a rövid, játékos feladatokat szeretik, rajzzal kiegészítve. Az adott helyhez tartozó tudást el lehet olvasni, de meg is lehet hallgatni. (Annak, aki lusta vagy nem szeret olvasni.)

A vezérigazgató szerint ez kiváló ötlete volt munkatársainak, s nagyon köszöni a Printosh Advertising Kft. kivitelezési segítségét. Mindenki nagyon lelkes volt. Ez olyan újdonság, amit a többi nagyon látogatott túraútvonalra is érdemes lesz elkészíteni. Sőt, lehet, hogy más erdőgazdálkodók is kedvet kapnak majd hasonló projekthez.

Örömmel várja a leendő észrevételeket, kritikát, mindet komolyan fogják venni a további tökéletesítéshez.

 

Bálint Ágnes a Profession Cert (a Magyar Termék Nagydíj utóellenőrzését végzi ez a cég) ügyvezető igazgatója végigcsinálta már a túrát. Örömmel ment végig a túrán, melyen az applikáció jól vezette végig. Mivel sikerült jó válaszokat adnia, ezért hamar visszaért. Elég sokat jár túrázni, de ez most más és különleges volt, többlet élményt adott. Végig használták a telefont.

 

Sigmond Eszter a Bakony-Balaton TDM ügyvezető igazgatója is végigment a túrán és örül ennek az applikációnak. Ő is nagy problémának érzi, hogy hogyan lehet a mai gyerekek kimozdítani a virtuális világból a valódiba. Remek fejlesztés lett ez. Igaz, ők rögtön az elején eltévedtek. Talán hasznos lenne rögtön az elején is valamivel több szöveges információt adni, ahogy a többi állomásnál már ez van. Javasolja: legyen súgó gomb, ami segíthet visszatérni annak, aki elveszti a helyes irányt. Továbbá lehetne térképes támogatás is az applikációban.

Nagyon tetszett nekik a program, nagyon jól érezték magukat az úton. Ráadásul nagyon szép a hely, a környék is. Mindenkppen jó szívvel fogják ajánlani a leendő látogatóknak. Gratulál.

 

Az applikáció célja az volt, hogy az ezt használók olyan élménnyel legyenek gazdagabbak, amit máshol nem kapnak meg. A beépített humorral remélhetően minden felhasználónak örök élmény lesz.

A Betyárvilág-túra applikáció díjmentesen letölthető.

 

Forrás: A helyszín,
Leírta és fotó: Mőcsényi Miklós

Varga László, a Bakonyerdő Zrt vezérigazgatója a Betyárvilág applikációról:

 

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.