FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-06-11

A generációváltás elkezdődött

Rég nem látott izgalmakkal és hatalmas meglepetésekkel zárult a hetedik STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokság, amelyet június 7-én rendeztek meg az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Fesztiválon.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A hatszoros, eddig örökös magyar bajnok, a verhetetlen Juhász István hét év után átadta a dobogó legfelső fokát az ópusztaszeri fakitermelőnek, Bozsó Zoltánnak. A nemzetközi, ifjúsági rookie kupát magabiztosan a tizenhat éves Strúbel Bence nyerte.

 

Strúbel Bence rontva is győzött

Délután 13 órakor már gyülekeztek a nézők a STIHL színpadja előtt, ahol kezdetét vette az első hivatalos magyarországi ifjúsági VB kvalifikációs verseny, méghozzá négy magyar és két osztrák fiatallal. A négyfordulós verseny során Strúbel Bence magasan kiemelkedett a mezőnyből, még az első versenyszám során rossz vágásért kapott diszkvalifikációja mellett is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Ráadásul az időeredményei olyan jók voltak Bencének, hogy nagy önbizalommal indulhatott neki a délutáni STIHL Timbersports Országos Bajnokságnak is.

Bozsó Zoltán bravúros győzelme

Nem várt fordulatokban bővelkedett a délutáni STIHL Timbersports Országos Bajnokság is, ahol 15 versenyző, köztük az ifi kupán is bemutatkozó Strúbel Bence, Szép Szabolcs, Zelenák Csaba és Andráska Zoltán is újra fejszét ragadott.

 

Az első három versenyszámot követően a mezőny nyolc főre csökkent, hiszen csak a legjobbak juthattak tovább a második fordulóba. Sorrendben Pankotai Zoltán, Szabó András, Strúbel Bence, Bakó András, Juszkó Zsolt, Strúbel József "Dedi", Hamvasi Ferenc és Bozsó Zoltán. Hatalmas meglepetésre az első körben rögtön diszkvalifikációt kapó, később is hibázó örökös magyar bajnok, Juhász István kiesett a versenyből, így az hamar eldőlt, hogy új magyar bajnokot avathatnak a balatoni motoros fesztivál látogatói. A verseny felénél búcsúzott még Andráska Zoltán, Rittlinger Róbert, Szép Szabolcs, Ollé Péter, Freschli Krisztián és Zelenák Csaba.

A második körben aztán a kézi fűrészes versenyszám, a Single Buck következett, ahol Strúbel Bence volt a leggyorsabb, mögötte Bozsó Zoltán és Hamvasi Ferenc vágta le a korongot. Az egyre fokozódó hangulat közepette a Springboard versenyszámot követően ismét szűkült a mezőny. A legutolsó, mindent eldöntő megmérettetés a Hot Saw, vagyis a brutális erősségű, épített láncfűrésszel történő korongvágás volt. Mivel Pankotai Zoltán a neki kisorsolt gépet még nem próbálta, így a szabályzat értelmében kiesett. Tovább fokozta az izgalmakat, hogy Strúbel Bence ezen a ponton befejezte a versenyt, hiszen az ifjúsági világbajnokságon csak az a sportoló vehet részt, aki még nem próbálta ki magát mind a hat versenyszámban. Érthető módon így a fiatal magyar tehetség nem állt a gigászi motorfűrészek mögé. A versenyszabályzat szerint a döntőben hat versenyző vesz részt, ifjú versenyző visszalépése miatt, a hetedik helyen álló Juszkó Zsolt próbálhatta ki magát a fináléban.

A végső eredmény valóban az utolsó fordulóban dőlt el, ahol a pontok háromszorozódtak. Bár Bozsó Zoltán magabiztosan vezette a listát, egy diszkvalifikáció esetén Strúbel József az utolsó másodpercekben még megelőzhette volna a Szögedi Bötyárt. Ez azonban nem sikerült, az ópusztaszeri fakitermelő hibátlan Hot Saw-t vágott, mindhárom korong tökéletes volt, így a győzelmet is magához ragadta.

 

A novemberi prágai világbajnokságra az európai rangsor hét legjobb egyéni versenyzője mehet majd. Hamarosan kiderül, hogy Bozsó Zoltán ezzekkel a részidőkkel és pontszámmal biztosította-e helyét a nemzetközi megmérettetésre.

A 2019-es STIHL Timbersports Magyar Nemzeti Bajnokság eredménye:

1. Bozsó Zoltán 73 pont

2. Hamvasi Ferenc 58 pont

3. Strúbel József 52 pont

4. Strúbel Bence 38 pont

5. Juszkó Zsolt 36 pont

6. Bakó András 32 pont

7. Pankotai Zoltán 27 pont

8. Szabó András 18 pont

9. Andráska Zoltán 11 pont

10. Rittlinger Róbert 10 pont

11. Szép Szabolcs 10 pont

12. Ollé Péter 9 pont

13. Freschli Krisztián 8 pont

14. Juhász István 7 pont

15. Zelenák Csaba 1 pont

A verseny legjobb pillanatait az alábbi videón nézheti vissza:

https://hu-hu.facebook.com/stihltimbersportsHUN/

 

A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas Stihl Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas Stihl Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

Fotók: Erdő-Mező; Forrás: STIHL Kft.

 

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.