FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-06-05

Bokréta a Bürkle debreceni gépgyártó üzem-épületén

Elérte legmagasabb pontját a német Bürkle debreceni gépgyártó csarnoka, a Xanga csoport mintegy hárommillió eurós befektetésével megvalósuló termelőüzem épületén kedden helyezték el a bokrétát a város, a Xanga és a Bürkle vezetői.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Herdon István, a Xanga csoport vezérigazgatója elmondta: a kezelésükben lévő, a Bürkle gyárának is helyet adó Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban üzleti modelljük szerint megépítik a közmű infrastruktúrát és a gyártócsarnokokat, majd bérbe adják a betelepülő vállalkozásoknak.

A Bürkle gyártócsarnokát a Xanga hárommillió eurós beruházással alakítja ki, ahol a német Bürkle kétmillió eurós technikai fejlesztést valósít meg.

Megemlítette, hogy az innovációs parkot 30 hektár területtel bővítették, így annak teljes területe meghaladja a 130 hektárt. Az elkövetkező években a cégcsoport több tízezer négyzetméter kulcsrakész ipari és szolgáltató létesítmény fejlesztésével kíván infrastruktúrát teremteni a Debrecenbe települő hazai és külföldi vállalatok részére - tette hozzá.

Jürgen Schröer, a Robert Bürkle GmbH vezérigazgatója elmondta: az üzemben a német tulajdonú gépgyártó cég magyar leányvállalata, a Bürkle Hungary Kft. kétmillió euró volumenű technológiai fejlesztés révén, 40 új munkahelyet teremtve szeptemberben kezdi meg működését, és októberben már elindul az elkészült termékek szállítása a németországi anyavállalathoz, illetve közvetlenül a cégcsoport vevőinek.

A tervek szerint a következő években a foglalkoztatottak számának növelése mellett az üzem további két egységgel bővül majd.

"Az infrastrukturális fejlesztéssel párhuzamosan az eredeti ütemterv szerint halad a munkaerő toborzás és kiválasztás is" - jegyezte meg hozzátéve, hogy németországi központjukban már javában folyik a debreceni gyár dolgozóinak betanítása.

Jürgen Schröer elmondta: a Robert Bürkle GmbH-t 1920-ban alapították, központja Freudenstadtban található. A dél-nyugat németországi régióban a magas hozzáadott értékű technológiai ipar számos meghatározó szereplője működik, ezek egyik képviselője a Bürkle. A cégcsoport főbb termékei présgépek, lamináló rendszerek és felületkezelő gépek, amelyeket elsősorban a fafeldolgozó iparban, az autóiparban, az építőiparban, valamint a nyomtatott áramkörök és a különféle felhasználású plasztik kártyák gyártásában használnak.

A debreceni egység a Bürkle csoport negyedik gyártóüzeme lesz, amelyben elsősorban felületkezelő, valamint faipari technológiák előállításával kívánják kielégíteni a cégcsoport globális partnerei által támasztott, folyamatosan növekvő piaci igényeket - fűzte hozzá.

Papp László, Debrecen polgármestere elismeréssel szólt arról, hogy a Xanga cégcsoport az elmúlt években az egykori 40 hektáros ipari parkot 136 hektárosra bővítette, és Debrecen egyik meghatározó gazdasági övezetévé tette. Jelezte: a város azzal járul hozzá a park fejlesztéséhez, hogy javítja a megközelíthetőségét, útbővítéssel és új becsatlakozó úttal teszi gyorsabban elérhetővé a közelben lévő M35-ös autópályát.

A városvezető üdvözölte, hogy a januári alapkőletétel után rekordidő alatt és kiváló minőségben készült el a csarnok, s a német fél a fejlesztés következő ütemén gondolkodik.

Papp László kiemelte, hogy 2018-ban Magyarországon Debrecen volt a legkedveltebb befektetési hely: az országba érkező működőtőke egyharmada Debrecent választotta beruházása színhelyéül, köztük a német Bürkle is.

Forrás: MTI

 

Kapcsolódó cikk a FATÁJban:

A Bürkle faipari gépgyártó cég üzemet épít Debrecenben (2019-01-18)

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.