FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-05-27

STIHL Bajnokok Bajnoka favágó kupa

Május 25-én rendkívül fordulatos és izgalmas, feszültségekkel teli csatát hozott a szegedi STIHL Bajnokok Bajnoka favágó kupa. Az idén öt éves megmérettetést ezúttal is a 30 éves Hídi Vásár egyik programjaként rendezték meg a 300 éves királyi városban - így 2019-ben jubileumokból sem volt hiány.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Bajnokok Bajnoka kupára a 2018-as STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság legjobb nyolc csapata kapott meghívást: a Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt., a Hanyi Hódok, a Silvanus 2001 Kft. - Robert Holz Kft., a Gemenc Zrt., a Dalerd Zrt. Nagy István, a Gyöngyösi Fanyűvők, az Agrogold-STIHL Császár és a Vértesi Erdő Zrt. - Alba Berkenye Kft. gárdája.

 

Csak négy maradhatott - egy ideig

A rövid eligazítás után sorsolás következett, ami után már az első fordulóban döntővel felérő küzdelmeket láthatott a közönség - többek között a két favorit, a válogatott fakitermelő kerettagokkal felálló Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. és Dalerd Zrt. - Nagy István csapat is egyből összekerült.

 

Az első párharchoz a Vértes Erdő Zrt. - Alba Berkenye Kft. és a Silvanus 2001 Kft. - Robert Holz Kft. fakitermelői álltak a rajtvonalhoz, a döntés, kombinált darabolás, gallyazás, hosztolás, hasítás és sarangolás után végül az egyetlen női versenyzővel, Veress Boglárkával felálló Silvanus 2001 Kft. - Robert Holz Kft. nyert.

 

A döntő küzdelemmel is felérő harcot végül a Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. négyese nyerte meg, így a Dalerd Zrt. Nagy István csapat is búcsúzni kényszerült a kupától. Nagy küzdelemben végül a Gemenc Zrt. legyőzte az Agrogold-STIHL Császár gárdáját, a Hanyi Hódok pedig a Gyöngyösi Fanyűvőket, így délre kialakult a továbbjutók listája is.

 

Az utolsó pillanatban dőlt el a kupa sorsa

A sorsolást követően a Ritrovi Kft. - Mecsekerdő Zrt. legyőzte a Silvanus 2001 Kft. - Robert Holz Kft.-t, így továbbjutott a döntőbe, kisebb meglepetésre pedig a Gemenc Zrt. fiatal négyese kiejtette a bajnokságban rendre kiválóan szereplő, nagy rutinnal rendelkező Hanyi Hódokat, így a döntő igazán pikánsnak ígérkezett - és az is lett.

 

Az utolsó összecsapáson valóban fokozódott a feszültség, a két csapat mindent beleadott, hogy hazavihessék a STIHL kupát. Nagy meglepetésre a versenyszámot a Gemenc Zrt. favágói fejezték be előbb, méghozzá majdnem fél perccel hamarabb, mint a válogatottakból álló csapat. Ráadásul jól sikerült a döntésük is, így komoly izgalmakkal várhatta mindkét gárda, hogy ki nyerte meg a 2019-es összecsapást.

A zászló pedig végül Rittlinger Róbert oldalán emelkedett a magasba, amit követően a Gemenc Zrt. szurkolótáborától elkeseredett, csalódott morajlás hallatszott. Az utolsó pillanatig ugyanis nem lehetett tudni, ki lesz a bajnokok bajnoka, de a Duna-mentiek többet hibáztak, így hiába voltak gyorsak, a pontatlanság ezúttal valóban nagyon komolyan büntetett.

 

A folytatásban a motorfűrészek Császáron zúgnak fel június 15-én, Keszegen június 29-én, valamint Bükkzsércen augusztus 31-én is. Az országos döntőt szeptember 7-én, Pákozdon rendezik meg.

Fotók / Forrás: erdő-mező.hu

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.