FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-03-27

Faablak gyártók konferenciája a Construmán

A FAMASZ április 4-én 15.00 órától a G pavilon galériáján várja az építészeket, belsőépítészeket és a faablak gyártás területén tevékenykedő szakembereket konferenciájával.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Erős nap lesz az április 4. csütörtök a Construmán. Idén a megszokottnál egy héttel korábban nyitja majd a kapuit a Construma építőipari szakkiállítást. Április 3-7-ig tartó kiállításcsokor dinamikája jól tükrözi a hazai építőipar jelenlegi állapotát, gyakorlatilag teltház van. A kiállító cégek bemutatkozása mellett, mint minden évben, az építőipar és a faipar területről érkező szakmai összefogások nagy találkozója is ez a fórum. Számtalan szatellit rendezvény és szakmai konferencia kíséri a kiállítást.

 

Idén a csütörtökön lesznek a legerősebb megmozdulások. Erre a napra tette a Magyar Bútor és Faipari Szövetség (MBFSZ) éves közgyűlését, valamint a több éve futó Download Design projektjének szakmai tárlat vezetését. (G pavilon)

 

A Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége (FAMASZ) önálló és rendkívül attraktív standdal ('A' pavilon 104/H stand) valamint szakmai konferenciával színesíti majd a csütörtök programját. A standot a HelloWood csapata tervezte. Egyedülálló, hogy egy szövetség ilyen megközelítéssel legyen jelen hazai szakkiállításon, mindenképpen érdemes tehát felkeresni installációjukat. Április 4. 15.00 órától a G pavilon galériáján várják majd az építészeket, belsőépítészeket és a faablak gyártás területén tevékenykedő szakembereket konferenciájukkal.

 

 

A konferencia első részének vendége lesz a Pro Holzfenster a Németországi Faablak Gyártók Szövetsége. Aktuális képet kaphatunk a németországi fa és fa-alu ablakok piaci helyzetéről és az értékesítési tendenciákról. A szakmai program második része a "Kitekintés Európára, új színek, új formák, új beépítési technológiák a faablak gyártás területén" címet viseli. Az európai trendeket figyelve megállapíthatjuk, hogy a fából készült ablakok nem csupán a ház küllemét, hanem a belső tér atmoszféráját is nagyban meghatározzák. Karakteres szereplővé léptek elő egy enteriőr hangulatának kialakításakor. A faablak főszereplő lett a ház homlokzatán és a belső térben egyaránt. Az anyagot, a színeket és felületkezelő rendszereket ma a padlóburkolatokhoz és fal textúrákhoz, adott estben a lépcső kialakításához harmonizálva választják ki. Építészeti és belsőépítészeti szempontból, tehát az alapanyagok, vasalatok és beépítési lehetőségek ugyan csak fontos ismeretekké léptek elő. Az interaktív előadások során szó esik majd, a faanyagválasztás jelentőségéről, a színek és felületkezelő rendszerek legfrissebb irányvonaláról, az új beépítési megoldásokról, biztonságtechnikáról és azokról a trendekről melyek ismerete segíti a hazai építészek, kivitelezők munkáját.

Az előadást Élő József építész, a CAN Architects építésziroda társalapítója, a győri Széchenyi István Egyetem oktatója moderálja.

 

Meghívott szakmai hozzászólók:

- Speciális üvegbeépítés, különleges biztonságtechnika: Lohmann GmbH

- Színek, trendek, felületkezelő rendszerek. ECO program, környezet tudatos gyártás az alapanyagoktól a felhasznált energiáig: Remmers Ungarn kft.

- Design központú ablak profil és szerszámfejlesztés "Clima Trend Style": Leitz Hungária Szerszám Kft.

- Tér-forma-kultúra, az ablak, mint térformáló elem: Woodissimo Kft.

- Combi program, lakóterekhez igazított faanyag típusok az ablakgyártásban: Holz Schiller GmbH

 

Szervező: a FAMASZ, Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége és a Magyar Építész Kamara

 

A szakmai előadáson a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni lehet a Construma kiállítás, valamint a FAMASZ honlapján.

A konferencián résztvevő látogatók a Construma szakkiállítás oldalán igényelhetnek kedvezményes belépőjegyet!

 


 

FAMASZ Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége

 

Az ég kék, a fű zöld, az ablak az fa!

 

A faablak gyártás világszerte több száz éves múltra tekint vissza. Az elmúlt századok vívmányai a fa esztétikai és használati értékét semmivel sem tudták pótolni. Mára, amikor új, korábban nem ismert szempontok, mint az újra hasznosítás, a környezet tudatos gyártástechnológiák alkalmazása, vagy a minimális hulladék keletkezésével járó termék előállítás is befolyásolják döntéseinket, a fa illetve a fa-alu alapanyagokból készült ablakok jelentik az egyetlen alternatívát. Az egyetlen olyan utat, amit hosszú távon felelősséggel vállalhatunk, úgy hogy sem a műszaki tartalom, sem az esztétika terén nem kell kompromisszumokat kötnünk.

A Fablakgyártók Magyarországi Szövetsége elsődlegesen azzal a céllal alakult, hogy a hazai gyártók termékeinek piaci szereplését,  a fából készült ablakok ismertségét és elismertségét növelje. Ha kitekintünk Európába láthatjuk, hogy a magas minőségű házakba szinte kizárólag fa, vagy fa-alu szerkezetü ablakokat építenek be. Ez nem csupán szerkezeti, hanem minőségbeli és presztizs kérdés is. Ezen a területen szeretnék segíteni a hazai gyártók munkáját. Ezért az összefogás elsődleges célja, hogy a fa és fa-alu szerkezetü ablakokat pontosabban a hazai gyártóktól kikerülő termékeket közelebb vigyék a végfelhasználókhoz és az építészekhez.

szép

A fából készült ablakok, design, és műszaki tartalom terén is egyedülálló minőséget képviselnek. Tervezők kivitelezők és végfelhasználók számára is korlátlan lehetőséget biztosít ez az alapanyag.

tartós

Tökéletesen működő, 100 évnél is idősebb ablakok bizonyítják, hogy a faablak esetében a minőségi alapanyag és a gyártás technikai színvonala hosszú távon garantálja a tartósságot.

szilárd

Hő hatására nem deformálódik, hangszigetelési képességéből nem veszít, a beépített vasalat rendszerek hosszútávon pontosan működnek. A faanyag hőtágulási tényezője rendkívül kicsi, így a fából készült szerkezetek alak tartása kiváló.

megújuló

Megújuló alapanyag, melynek környezetre gyakorolt hatása nemcsak az oxigén termelés, hanem a CO2 és egyéb szennyező anyagok megkötése terén is rendkívül jelentős. Gyártási hulladék nélkül feldolgozható. Újrahasznosítása esetén gyorsan lebomló anyag, míg ez a folyamat a műanyag ablakok esetében rendkívül hosszú idő.

Forrás: FAMASZ

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.