FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-01-15

Rekord évet zárt a Budakeszi Vadaspark 2018-ban

2018-ban mintegy 195.000 fő látogatott el a vadasparkba, ahol több mint 33 tematikus ismeretterjesztő programot szerveztek a hazai erdők élővilágának bemutatására.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

"A Budakeszi Vadaspark iránt az elmúlt hat évben tanúsított folyamatosan növekvő érdeklődés egyaránt köszönhető a tudatos programtervezésnek, a számtalan látogatóbarát fejlesztésnek, az új jövevényeknek, az aktív közösségi média jelenlétnek, az ismeretterjesztő tematikus programoknak, a megújuló infrastruktúrának és a vadaspark által kínált komplex családi élményt nyújtó szolgáltatások egyre bővülő választékának. A családbarát fejlesztések sikerét nemcsak az évről-évre növekvő látogatói létszám igazolja vissza, hanem egy újabb elismerés is: a Budakeszi Vadaspark 2018-ban elnyerte az "Év családbarát ökoturisztikai élménye" szakmai díjat is." - értékelte a Budakeszi Vadaspark 2018-ban elért eredményeit Szabó Péter igazgató.

 

A szolgáltatásbővítésében 2018-ban kiemelkedő jelentőségű volt a környezeti nevelés jegyében indított óvodapedagógia program, aminek köszönhetően tavasz óta 80 óvodába látogattak el a szakemberek, hogy testközelből ismertessék meg a legkisebbekkel Magyarország természeti értékeit és az őshonos, valamint a Kárpát-medencébe betelepült állatvilágot.

 

 

A területbővítés és a megújulás jegyében zajlott 2018-ban a kifutók felújítása, amivel együtt a faji sokszínűség is erősödött. Ősszel érkezett ugyanis egy Bohóc névre hallgató uhu, amelynek köszönhetően már a hazai legnagyobb bagolyfajt is megcsodálhatják a látogatók. Emellett decembertől a hiúzok egy másik aljfaja is megtekinthető Rita, az eurázsiai hiúz személyében. Szintén decemberben egy szikaszarvas bika is beköltözött a vadasparkba, így már mind a négy, hazánkban élő szarvasfélét egy helyen tekinthetik meg a látogatók.

 

 

2018. bővelkedett természetvédelmi- és környezetvédelmi szakmai programokban is, amelyek közül kiemelt jelentőségű volt az Örökerdő Alapítvánnyal, a "Szelektálok" programmal és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködésben kialakított, a szelektív hulladékgazdálkodással foglalkozó előadássorozat, amelyeket a vadasparkban, továbbá iskolákba és óvodákba kitelepülve tartottak. A foglalkozás során több mint 1.400 gyermekkel sikerült megismertetni a szelektív hulladékgyűjtés mindennapi gyakorlatát és a fenntarthatóságban betöltött szerepét. Az ehhez hasonló programokban történő részvétel a jövőben is kiemelkedő részét képezi a vadaspark környezettudatos nevelési céljainak.

 

 

Mindeközben a Budakeszi Vadaspark lépést tart a digitális világ fejlődésével is: júliustól ugyanis már intelligens mobilfizetési megoldással is megváltható a belépőjegy, novembertől pedig a Facebook-oldal mellett a látogatók az Instagram-profilon keresztül is betekintést nyerhetnek a vadaspark mindennapjaiba. 2019. elejére pedig elindult az új , modern köntösbe öltöztetett budakeszivadaspark.hu honlap, ami korszerű, felhasználóbarát felületével és új funkcióival eleget tesz a 21. századi elvárásoknak, és élménnyé teszi a böngészést.

 

 

Tervek 2019-re: A Budakeszi Vadaspark az idén is hasonló színvonalon kívánja folytatni a szakmai munkát: a környezetgazdagítási célkitűzéseknek megfelelően 2018-ban megkezdődött a parasztudvar átalakítása és áthelyezése, ami az idén fejeződik majd be. A Pici Tanyának keresztelt bemutatótér helyén pedig gazdasági udvar, és takarmány-előkészítő konyha épül az állatok minél teljesebb körű kiszolgálása érdekében. Mindemellett folyamatban van a vadaspark területének növelése, amiben majd helyet kap egy lombkorona-tanösvény, egy kifutó az újonnan érkező európai bölényeknek, továbbá tervben van egy vidrakifutó építése, valamint a madárröpdék között vezető új körút kialakítása is.

 

Forrás: Budakeszi Vadaspark
Szabó Péter fotó az ECHO portréfilmjéből

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.