FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-12-18

AGROmashEXPO és AgrárgépShow a HUNGEXPÓN

Magyarország agráripari csúcsrendezvénye 2019-ben január 23–26. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A társkiállítások ezúttal is a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet. Erdészeti gépek körében a STIHL MS 500i motorfűrész Nemzetközi Termékfejlesztési díjat kapott.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2018-ban rekord látogatottsággal zárult, és az előzetes regisztrációk alapján elmondható, hogy 2019-ben is telt házas lesz. A mintegy 350 kiállító csaknem 40.000 négyzetméteren vonultatja fel termékeit, mutatja be szolgáltatásait. A kiállítás ezúttal is kiváló lehetőséget nyújt az új agáripari trendek feltérképezésére.

A HUNGEXPO és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közötti több éves megállapodásnak köszönhetően a magyar piacon dolgozó nagy nemzetközi márkákat forgalmazó cégek színe-java megjelenik az AgrárgépShown, segítve a látogatókat, hogy kellő áttekintést kapjanak a hazai mezőgazdasági géppiac kínálatáról. A nagy nemzetközi márkák (Claas, John Deere, Messey Ferguson, Lamborghini, Fendt, Case, Krone stb.) és a 2019-es Termékverseny díjazottjai mellett több ország kiállítói is bemutatják majd újdonságaikat.

Az AGROmashEXPO-n az erőgépek mellett az elmúlt években folyamatosan növekszik az input a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de a digitalizáció, agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.

A rendezvényt számos konferencia, tájékoztató és workshop kíséri, ahol a gazdálkodók az ipar legaktuálisabb kérdéseire kaphatnak válaszokat. 2019-ben is lesz

- Szántóföldi Szakmai Nap Konferencia a Gabonatermesztők Országos Szövetségének szervezésében,

- a Magyar Mezőgazdaság szaklap jóvoltából Agrármarketing- és Média Nap, valamint

- Smart Farm interaktív kerekasztal beszélgetés.

- Az Agroinform.hu szervezésében folytatódik a népszerű PREGA Kerekasztal és

- a Mi terem a neten? online marketing konferencia.

- Az Agroforum.hu a kiállítás négy napja alatt 45 perces interaktív előadásokkal várja az érdeklődőket a Fórumszínpadon.

- Az Agro Napló szervezésében pedig rögtön a nyitó napon egy banki kerekasztal beszélgetés lesz neves résztvevőkkel.

- Szintén a nyitó napon, január 23-án az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Agrárminisztérium támogató közreműködésével konferenciát szervez – A piaci transzparencia értéke – 20 éves a Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR) – címmel. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Ez alkalommal is Hazai és Nemzetközi díjakra lehetett nevezni, szokásosan Gépesítés, Logisztika, Input kategóriákban. Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen. Mint mindig, most is a Nemzetközi díjra, Gépesítés kategóriában pályáztak a legtöbben, de az eddigiektől többen indultak a Logisztika kategóriában, valamilyen informatikai alkalmazással, rendszerrel. A kétfordulós értékelés után, - komoly szakmai vitákat követően - a zsűri az alábbi döntést hozta meg.

 

Lezárult a termékdíj pályázat és, kihirdették a díjazottakat, mely vállalkozások és termékek közül az erdőgazdálkodást egyetlen "versenyző" képviselte, az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. mely által forgalmazott Stihl M500i elektronikusan szabályzott injektoros motorfűrész gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési díjat kapott.

 

 

2018-tól már kereskedelmi forgalomban is kapható az első injektoros motorfűrész, a STIHL MS 500i. Az elektronikusan szabályozott befecskendezésű láncfűrész 79,2 cm3 hengerűrtartalommal, és 5 kW teljesítménnyel rendelkezik, a súlya pedig 6,2 kg. Ez 1,2 kg-mal könnyebb, mint az MS 661 C-M, ami a STIHL legerősebb gépe.

A lánc 0-ról 100 km/h sebességre mindössze 0,25 másodperc alatt gyorsul fel, mindezt a másodpercenkénti több mint 200 befecskendezés eredményeként. Nincsen szükség porlasztóra, az MS 500i minden eddigi gépnél hatékonyabb lesz, és alacsony károsanyag-kibocsátásának köszönhetően környezetkímélőbb is, mint egy hagyományos fűrész.

Eközben pedig olyan teljesítményt nyújt, amely a profi felhasználóknak sem okoz csalódást – a tesztek legalábbis ezt bizonyítják. A STIHL MS 500i láncfűrészt úgy tervezték, hogy egyszerű és felhasználóbarát legyen.

Az üzemanyag-keverést egy elektronikus rendszer vezérli, amely igazodik a környezeti feltételekhez, legyen az a tengerszint feletti magasság vagy éppen a hőmérséklet.

Forrás: Hungexpo

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.