FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-11-22

Drágult a fa vasúti szállítása, átrendeződtek az úticélok

Újabb, 2019. végéig szóló stratégiai együttműködési keretmegállapodást kötött a Rail Cargo Hungaria Zrt. a 22 állami erdőgazdaság képviseletében eljáró Ipoly Erdő Zrt.-vel.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

           

 

Az erről szóló dokumentumot dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Igazgatóságának elnöke, CEO és Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója írta alá. Az eseményen jelen volt dr. Nagy János, az állami erdőgazdaságok tulajdonosi jogköreit gyakorló Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára.

 

 

A megállapodás rögzíti a fuvardíjakkal kapcsolatos szabályozást. Az idei fuvarozási feltételekben a felek már korábban megegyeztek, mivel a vasúti pályaépítések miatti jelentős kerülőutak és a vontatási villamosenergia 30%-kos áremelésének többletköltségeit a Rail Cargo Hungaria kénytelen volt áthárítani. A jövő év végéig érvényes szolgáltatási díjakat a most aláírt megállapodás szabályozza egy maginflációt követő árképzési mechanizmus elfogadásával. A Rail Cargo Hungaria és az Ipoly Erdő 2011. óta rögzíti kapcsolatát stratégiai együttműködési keretmegállapodásokkal. Ezt az erdőgazdaságok üzleti tevékenységének regionális kiterjedése és a vasúti logisztika iránti igényeik nagyságrendje tette szükségessé.

A piacvezető árufuvarozási vasúttársaság szerelvényei évente 600-700 ezer tonna fát juttatnak el rendeltetési helyükre. A keretmegállapodás az erdőgazdaságok és az RCH számára egyaránt kiszámíthatóvá és tervezhetővé teszi a forgalmakat. A Rail Cargo Hungaria a fuvarokat négytengelyes, nyitott kocsikkal végzi, a stratégiai együttműködés a kocsibiztosításra és a kocsik kihasználtságára is garanciát nyújt.

A fafuvarok úticéljai tekintetében jelentős átrendeződés zajlik. Mivel a hazai építőipar faanyag-szükséglete jelentős mértékben megnövekedett, a Rail Cargo Hungaria vonatai a megelőző évekhez képest több szállítmányt juttatnak el hazai rendeltetési helyükre, míg az exportszállítmányok aránya csökkent.

Az együttműködés az Ipoly Erdő Zrt.-vel a vasútlogisztikai szolgáltatások mellett kiterjed a természet környezetvédelmét és a környezettudatos gondolkodást népszerűsítő közös akciókra. Az erdőgazdaságok területén a Rail Cargo Hungaria munkavállalói az erdészetek dolgozóival közösen minden évben környezetvédelmi akciókban vesznek részt.

Forrás: erdo-mezo.hu

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.