FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-10-16

Sikeres volt az első OTTHON Design Ősz kiállítás

A most debütáló rendezvényre csaknem 100 kiállító hozta el lakásbelső kialakításával és a designnal foglalkozó termékeit, szolgáltatásait. A standok mellett számos szakmai program, kreatív ipari iskola börze és lakásvásár is várta a látogatókat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A HUNGEXPO új fejlesztésű kiállítása, az OTTHON Design Ősz abból a felismerésből született, hogy a hazai építőipar fejlődése, a növekvő lakásépítési és átalakítási kedv az utóbbi két évben egyre ösztönzőbben hatott a lakberendezési piacra. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont G pavilonjában bruttó 9.500 m2-en 97 kiállító vonultatta fel a lakásbelső kialakításához termékeit, szolgáltatásait.

 

 

A román bútoripar remekeiből is kaphatott ízelítőt a szakmai és a nagyközönség. A 300 négyzetméteres román standra 15 román bútorgyártó hozta el termékkínálatát.

A kiállítás stratégiai partnere az idén 15 éves Design Hét Budapest volt. Az együttműködés egyik eleme a Pure Design projekt, amely olyan fiatal hazai bútortervezők számára kínál önálló bemutatkozási lehetőséget, akik már eljutottak brand építésük azon szakaszába, hogy termékeikkel készek az önálló megmérettetésre, piacra lépésre, vagy a korábbinál szélesebb közönség számára termékeik értékesítésére.

Fotóválogatás (347 kép FB-on) a 2018-as Design Hét Budapest programjaiból.

 

Bemutatkoztak az Innowood bútortervező verseny nyertesei.

A Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter a közelmúltban rendezte meg az ATU59 INNOWOOD INNOVATION CAMP innovációs bútortervező alkotótáborát. Az itt született alkotások között díjakat is kiosztottak, a hat nyertes tervből pedig prototípus készült. A kiállításon a nyertes bútorokat lehetett látni. Részletesebben (Pakainé FB).

 

 

A Hova tovább? felsőoktatási börzén a kreatív szakma 24 oktatási intézménye vett részt és mutatta be az általuk kínált képzési lehetőségeket.

 

Kerekasztal beszélgetést szervezett - neves szakemberekkel, oktatási intézmények képviselőivel - a kiállítás nyitónapjára a Bútorszövetség arról: meddig és mit érdemes tanulni, és mit jelent a "long-life learning". A rendezvény a Design Hét Budapest és a Bútorszövetség együttműködésével, a BKIK támogatásával jött létre.

 

 

 

 

Nagy siker volt a nagyközönség számára a Wood Like családi workshop, ahol szakértő fiatalok segítségével készíthették el a látogatók saját bútoraikat.

A Wood Like jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mesteremberré válhatott a látogató. Hat együttműködő partner álmodta meg a projektet, hogy a fával való munka örömét és szépségét minden lehetséges módon közvetítse. Idén szabaduló labirintussal újult meg a stand, ahol szakértő fiatalok segítettek egy download design tárgy összeállításában. Aki időre és jó minőségben végzte el a munkát, hazavihette annak eredményét.

 

 

Az együttműködő partnerek voltak: a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a BKSZC Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola, a BKSZC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma, a Hungexpo - Construma-OtthonDesign és a Nyír-Demonich Kft.

 

 

A rendezvény központi eleme volt az Innováció - Otthon stand (a Style&Home Kft. szervezésében), amelyen csaknem 40 cég 8 tematika mentén mutatta be az otthonokhoz kapcsolódó innovatív megoldásokat, technikai fejlesztéseket. A trendi enteriőrök látványa mellett lakberendezési tanácsadási is várta a látogatókat.

 

 

Az OTTHON Design Ősz kiállítással egy időben rendezték a LAKÁS 2018 ingatlan kiállítást és vásárt, amely ismét egy tető alá hozta a lakásközvetítő hálózatokat, a bankokat, a lakástakarék-pénztárakat és a biztosítókat. A lakáspiacot most jellemző felfokozott érdeklődés a rendezvényen is jól érezhető volt.

 

2019.: A tapasztalatok alapján a HUNGEXPO 2019-ben is megrendezi az OTTHON Design Ősz kiállítást. A lakberendezéssel és design-nal kapcsolatos következő rendezvény pedig a CONSTRUMA lesz, 2019. április 3-7-ig.

Forrás: Hungexpo, Bútorszövetség
Fotó: Hungexpo

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.