FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-10-11

Faépítészeti alkotótábor zárása

Ígéretes eredményekkel zárult szeptember 21-én a PANFA Klaszter által a Soproni Egyetem Ligneum látogatóközpontjában szervezett INNOWOOD INNOVATION CAMP. A tábor öt napja alatt a Soproni Egyetem Simonyi Károly Kar, a Mödling Höhere Technische Lehranstalt és a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói, több mint 70-en alkottak, ötleteltek együtt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A második alkalommal megrendezett alkotótábor a PANFA Klaszter, a Holzcluster Steiermark, az Insitut für Innovations- und Trendforschung - Graz és az FH Burgenland közös InnoWood projektjének része, mely az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország  Program InnoWood ATHU059 projektjének keretében valósult meg.

 

A tábor fókuszában a faépítészet állt, az osztrák-magyar vállalkozókból, InnoWood projektpartnerekből, egyetemi tanárokból álló leendő zsűri november elején választja majd ki a győzteseket. A csapatok által készített plakátok október 12-14-én Budapesten a Hungexpón, az Otthonteremtési kiállítás és vásáron lesznek megtekinthetőek.

A résztvevő osztrák és magyar diákok a tábor lezárásaként népes hallgatóság előtt prezentálták projektjeiket és mutatták be makettjeiket. A májusi gyakorlathoz hasonlóan a 15 csapat tagjai is voksoltak a számukra legszimpatikusabb tervekre.

 

A tervek tartalmas elképzeléseket vonultatnak fel.

 

A Premium Home egy konténerszerű ház, amely a mozdonyfordító forgózsámoly szerkezete alapján 90°-on kihajtható. A pendrive inspirálta, és a természet közelségének megélését célozza.

 

A The Steg egy horgászok számára tervezett fedett stég, tárolóhellyel, sátorszerűen elfüggönyözhető pihenőhellyel.

 

A Bröd egy kenyértartó inspirálta szaunaház vagy kibővített kerti élettér. Tolóajtós, oldalai üvegből készülnek, rétegragasztott bordákkal merevített tartószerkezete rétegelt lemez burkolatot kap.

 

A Reading is Good projekt a sharing economy trendre épít. Könyvcsere programhoz terveztek egy kihúzható könyvtartó dobozzal ellátott padot és egy fesztiválokra is alkalmas olvasókört.

A Velit Piano az iskola előtti várakozás problémájára ad választ. A gyerekek egy kültéri zongora belsejébe ülhetnek be, míg szüleikre várnak, amelynek nyitott fedele árnyékot nyújt, színes billentyűi dallamokkal szórakoztatják a kicsiket.

 

Az Over the Top a 10 emeletes panelházak tetejére szánt, a konténerlakások inspirálta faszerkezetes moduláris lakásrendszer, amely megfizethető megoldást jelenthet a Sopront sújtó belső migráció problémájára. Közösségi tereket és a fagerendák közé helyezhető előregyártott lakáspaneleket tartalmaz.

 

Az Extend egy bővíthető nyaralóház, melynek lakótere két oldalon kitolható falakkal tervezett. Hajlított gerenda tartóelemekkel, lábakra emelt faszerkezetes ház, lamellarendszere eltolható.

 

A Unique Organic hordozható, közösségteremtő fesztiválbútor, amely függőágyakkal, párnákkal biztosítja a fesztiválok látogatóinak kényelmét, és különböző mintázatokban összeépíthető.

 

A Convivium a Páneurópai Piknik helyszínére, a 30. évfordulóra, a határvonalra tervezett, hídszerű pihenőház, játékos és informatív elemekkel.

 

A GeoBox egy leemelhető zöldtetővel ellátott terasz, családi házhoz csatlakoztatható, vagy akár hétvégi telken önmagában alkalmas piknikhely. Teteje napelemekkel is bővíthető, sínrendszeren mozgatható ülőrésze árnyékba vagy a napra húzható.

 

A High5 7 eleme egy teljes kört ad ki, de változatos mintázatban elhelyezhetőek. Különböző színű és magasságú pihenőhelyei tárolóhelyként is funkcionálhatnak.

 

A Garden Box kerti pihenőház fala teljes hosszában kinyitható, könnyen összerakható, többféle terasz modullal, infravörös fűtéssel, mozgatható bárpulttal.

 

A Flower Tower a kilátótornyok egyhangúságát kívánja megtörni. Az organikus stílusú kilátó tetejét nyitható-zárható fakeretes virágszirmok díszítik.

 

A prezentációkat megtekintő szakemberek, vállalkozók gratuláltak a hallgatóknak a táborban nyújtott teljesítményükért, kiemelték, hogy nagy potenciált látnak az elkészült tervekben.

 

Forrás: PANFA Klaszter

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.