FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-09-26

Plakátkiállításon faipari mérnökök és erdőmérnökök

Az Építőmérnök 200 rendezvény plakátkiállítása bemutatta a különböző mérnökök teljesítményét, sajátosságait, köztük a MMK faipari mérnökeinek és erdőmérnökeinek szakterületeit is.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Az "Építőmérnök 200" rendezvény célja az építőmérnöki tevékenység értékeinek és eredményeinek bemutatása a társadalom számára. Az eseményt a Magyar Mérnöki Kamara szervezte. Fővédnök: Áder János elnök Védnökök: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Tarlós István Budapest Főváros főpolgármestere. Az első szakmai konferenciát Ő királyi fensége András yorki herceg nyitotta meg.

Az esemény honlapja szerinti célok: "A rendezvénysorozat közép-, és hosszú távú célja az építőipar és az építőmérnöki tevékenység vonzóvá tétele. Fontosnak tartjuk az építőiparral szemben kialakult negatív közvélemény pozitívvá formálását, az építőmérnöki karok oktatásának felülvizsgálatát, támogatását, valamint az építőmérnöki életpálya vonzóvá tételét a fiatalok számára. A téma különösen aktuális és fontos, hiszen az elmúlt években az építőmérnöki tevékenységgel kapcsolatos érdeklődés drasztikusan visszaesett, amely a felsőoktatás építőmérnöki képzésére való jelentkezés folyamatos csökkenésében, valamint a gyakorlatban megjelenő építőmérnöki kapacitáshiányban mutatkozik meg."

 

 

Az Institution of Civil Engineers (ICE) idén ünnepelte 200 éves fennállását, ezért az Európai Építőmérnökök Tanácsa (ECEC) a 2018-as évet az építőmérnökök évének kiáltotta ki. A Magyar Mérnöki Kamara (MMK) és az angol építőmérnökök szervezete, az Institution of Civil Engineers ICE közös rendezvénye, az "Építőmérnök 200" egyik kiemelten fontos állomása a köztéri plakátkiállítás, amelynek célja az építőmérnöki tevékenység értékeinek és eredményeinek bemutatása a társadalom számára. A rendezvény helyszínén vegyesen jelennek meg az építőmérnöki tevékenység angol és magyar szereplői, projektjei, kiemelve az angol-magyar együttműködést.

 

A Magyar Mérnöki Kamarában működik az Erdőmérnöki, Faipari és Agrárműszaki Tagozat is, így a plakárkiállításon az erdőmérnökök és a faipari mérnökök szakterületei is megjelentek.

 

A plakátok többsége Budapesten, a Szabadság tér északi részén láthatóak, ugyanakkor néhány más plakáttal együtt az erdészeti és faiparos plakátok a tér déli végén találhatóak.

 

Íme az erdész-faiparos blokk. A két első plakát hátoldalán is e szakterület plakátjai vannak. (Mindegyik rákattintva nagyítható.)

 

 

A plakátok egyenként:

 

 

 

 

 

 

 

A cikk összeállítását ösztökélte:
Dobó István,
az MMK Erdőmérnöki, Faipari és Agrárműszaki Tagozatának elnöke
Összeállította és fotózta: Mőcsényi Miklós

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.