FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-09-17

Vevői nyílt nap volt az Egererdő Zrt. Tűzifa Udvarán

Vevői Nyílt Napot tartott az EGERERDŐ Zrt. 2018. 09. 13-án, ahol az apríték előállítás hátteréről, jelenlegi használatos technológiájáról és lehetséges jövőbeni fejlesztésről tájékoztatta a meglévő és potenciális üzleti partnereit.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A megnyitó után dr. Jung László, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója előadásában elmondta, hogy a 90-es években a gázfűtés elterjedése nagy gondot jelentett a tűzifa értékesítésben. A drasztikusan visszaesett lakossági tűzifakeresletet a társaság először a faszén exporttal, majd a Kazincbarcikai Fűtőműbe nagy mennyiségű faanyag beszállításával oldotta meg. Az erőmű bezárása után új lehetőség nyílt a piacon, a faapríték előállítása. Ezirányú fejlesztésben   partnerek voltak a környékbeli nagyobb szállodák, kórházak és egyes közintézmények - mondta az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója. 

 

 

Ennek megvalósítása a társaság részéről jelentős beruházást igényélt, melynek része volt az egri Tűzifaudvar kialakítása, mobil aprítógép vásárlása és új apríték tároló csarnokok építése. A partnerek részéről is nagy beruházást igényelt az apríték tüzelésre átállás, hiszen a gázkazánokat faapríték tüzelésére alkalmas kazánokra cserélték át, a gazdaságosságot szem előtt tartva.

 

 

 

Az előadás második felében elhangzott, hogy a Tűzifaudvaron egyben hasított tűzifát is értékesítenek.  A konyhakész tűzifának a lakosság körében egyre nagyobb kereslete van, hiszen sokaknak nincs lehetőségük, idejük, helyük, eszközük a méteres vagy nagyobb hosszban vásárolt tűzifa darabolására, hasítására. Itt a Tűzifaudvaron minőségi hasított téli tüzelővel szolgálják ki a vevőket, hatóságilag előírt dokumentumok és hiteles mázsajegy kiállításával.

 

 

A vezérigazgató utalt arra is, hogy tévesek azok a hiedelmek, melyek az apríték előállításával hozzák összefüggésbe a lakossági tűzifaellátásban időszakosan jelentkező zavarokat, hiszen az évente termelt apríték mennyisége alig éri el a társaságnál megtermelt tűzifa 5%-át. Fontosnak tartotta kiemelni azt is, hogy a lakosság tűzifával ellátása és a szociális tűzifaprogramban jelentkező igények kiszolgálása továbbra is prioritást élvez a Zrt. gazdálkodásában.

A program  további részén Gyenes István, a Felsőtárkányi Erdészet erdészetvezetője vezette körbe a Tűzifaudvaron az érdeklődőket. A rövid séta során a látogatók testközelből tekinthették meg a gépeket és az apríték előállítás folyamatát.

Forrás: Egererdő Zrt.
Képeket készítette: Cseh Szilvia

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.