FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-09-03

Nyugdíjas erdészek találkozója Egerben

Közel száz nyugdíjas gyűlt össze Szomolyán, az EGERERDŐ Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület Egri Helyi Csoportjának Nyugdíjas Találkozóján.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Riolittufába vájt kőhodályba várta az Egri Erdészet, mint házigazda a vendégeket, s helyi kulturális programokkal készültek a nyugdíjasok szórakoztatására.

 

 

 

Elsőként Guczi István, Szomolya polgármestere köszöntötte a vendégeket, akitől megtudtuk, hogy a hodályt, ahol vagyunk, korábban az erdészet is használata, makk tárolás céljából. Majd dr. Jung László az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója és a Helyi Csoport elnöke és Dobre-Kecsmár Csaba, vezérigazgató-helyettes, a Helyi Csoport titkára méltatta a nyugdíjasokat. A részvevők megemlékeztek az előző évben elhunyt tagtársakról, majd kezdetét vette a színes program.

 

 

A hodály hatalmas boltívei között elsőként a Szomolyai Férfikórus bordalai csendültek fel, majd egy rövid séta után gyönyörűen felújított barlanglakásokat nézhetett be az érdeklődő vendégsereg. Mint megtudtuk, Magyarországon Szomolyán található a legtöbb barlanglakás, ahol a könnyen megmunkálható riolittufába vájt "házakban" az elmúlt évszázad végéig életvitelszerűen laktak emberek.

Egy helyi vállalkozó, felkarolva ennek a hagyománynak az újjáélesztését, különleges szálláshelyeket alakít ki a régi barlanglakásokban. Bár még a munka javában zajlik, de már egy-két kész, vendégeket fogadó apartmanba bepillanthattunk. A terméskőből kialakított gyönyörű belső terek, eszközök, különleges élményt nyújtanak a Cavernumba látogatóknak. A barlanglakásokból visszatérve a kőhodályba Kelemen Károly nyugalmazott kollegánk tárogatómuzsikája emelte a hangulatot, melyben a szívekhez oly közel álló Erdész himnusz dallami is felcsendültek.

A finom ebédet hegedűszó kísérte, mely hosszan tartó baráti beszélgetés, nótázás követett. Nagy örömünkre Wágner Tibor nyugalmazott kollegánk is elhúzta egyik kedvenc nótáját. Ez a nap a megbecsülés napja volt, mellyel tisztelegtünk elődjeink munkája előtt. Bízunk benne, hogy jövőre más helyszínen, de ugyanilyen körben ismét találkozhatunk!

 

 

 

Forrás: Egererdő

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.